Wednesday, September 13, 2017

Viigimarja-espresso toorkook


Sügiseti on küpsed viigimarjad turul nii ahvatlevad, et ma kohe ei saa nendest mööda kõndida! Imehästi sobivad need mahlased marjad (kuigi nende suurust arvestades, on neid veider marjadeks nimetada) ka kookidele kaunistuseks, sest muudavad koogid justkui palju luksuslikumaks kui muidu.

See toorkook sai täienduse espressopulbriga, mis andis maiusele huvitava kohvimeki.. ja see karamellikastet meenutav datlikreem koogi kastmena oli nagu "kirss tordil". Mulle nii meeldis 😇

Vaja läheb:

Põhi:

75 g tatrajahu
25 g pekaanipähkleid
6-7 pehmet kuivatatud datlit
30 g kookosõli

Täidis:

300 g india pähkleid
130 g kreemjat kookospiima
50 g kookosõli
50 g vahtrasiirupit
3 tl lahustuv espressopulbrit
1 suur/2 pisemat värsket viigimarja

Kaste:

7-8 pehmet kuivatatud datlit
3-4 spl vett

Kaunistamiseks:

pekaanipähkleid
3-4 värsket viigimarja


Tee nii:


Pane india pähklid eelmisel õhtul või vähemalt 4 tundi enne vette likku.
Purusta köögikombainis pähklid. Sega pähklite hulka tatrajahu, kookosõli ja purustatud pehmed datlid. Suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (18-20 cm) põhja ja aseta külmkappi.

Kurna pähklid veest. Vala pähklid kannmikserisse. Pähklite peale vala siirup, kookosõli, kookospiim, espressopulber ja viigimari. Mikserda kõik ühtlaseks kreemiks. Vala saadud kreem koogipõhjale ja aseta 3-4 tunniks sügavkülma või hoia üleöö tavalises külmkapis. Kook on valmis kui see on tardunud ja saad sellest ilusad tükid lõigata.

Karamellise kastme jaoks haki datlid pisemateks tükkideks. Kuumuta datleid koos vähese veega kuni segu muutub moositaoliseks. Lase jahtuda. Võid jahtunud datlisegu veel kannmikseris ühtlasemaks vuristada.

Kaunista kook viigimarjade ja pekaanipähklitega ja serveeri!



PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

No comments:

Post a Comment