Friday, April 14, 2017

Šokolaadi-maapähklivõiküpsised



Kuigi lihavõttepühade kõige traditsioonilisem magustoit on kohupiimast pungil pasha, siis võiks vahelduseks proovida valmistada ka miskit muud huvitavat. 

Need siin on ühed maitsvad ja tervislikumat laadi šokolaadi-maapähklivõi küpsised, mis näevad välja justkui „linnupesad“, kus sees on pisikesed šokolaadimunad. 

Küpsised vajavad kuumas ahjus küpsemise asemel hoopis külmkapis tahenemist ja kaovad laualt enne kui märgatagi oskad, sest need maitsevad nii imeliselt hästi!

Toredaid pühi! :)

Kogus: 9-10 tk

Vaja läheb:

150 g peenemaid kaerahelbeid
25 g mandlilaaste/kookoshelbeid
55 g kookosõli
55 g mett/agaavisiirupit
120 g maapähklivõid
¼ tl soola
2 spl kakaod
pisikesi šokolaadimune

Tee nii:

Sulata madalal kuumusel väikeses potis kookosõli, mesi ja maapähklivõi kuni saad ühtlase massi. Sega omavahel kaerahelbed, mandlilaastud, sool ja kakao. Vala pähklivõisegu kuivainete hulka ja sega kõik ühtlaseks.
Vormi märgade kätega (muidu jääb tainas käte külge kinni) pisikesed küpsised ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud alusele. Vormi küpsised nii, et need meenutaksid linnupesa.
Hoia küpsiseid 15 minutit sügavkülmas või 30 minutit külmkapis, et need saaksid tahkuda.
Säti iga küpsise keskele mõned šokolaadimunad ja serveeri!


 PS! Kui Sa teed neid küpsiseid, siis ära unusta pilti teha ja #koogikontor ära märkida. Mul oleks väga hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

No comments:

Post a Comment