Monday, March 27, 2017

Red Velvet kook maasikatega

Pille Riin Pettai Photography

Red Velvet cake, mis on tuntud ka kui Waldorf cake, red carpet cake ja red mystery cake, on oma olemuselt pehme ja mahlane, kihiline šokolaadikook. Eriliseks teeb koogi punane värvus ja uhke kõrgus. Kaetud on kook rikkaliku võikreemi ja šokolaadikaunistustega. Arvatakse, et esimest korda sündis selline kook Ameerikas juba 1959.aastal .

Red Velvet kooki küpsetatakse kõige tihedamini valentinipäevaks, kuid Ameerikas on see küpsetis populaarne ka jõulude ajal.

Pille Riin Pettai Photography

Mina tegin oma versiooni Red Velvet koogist, kus võikreemi asemel kasutasin natuke kergemat mascarponekreemi ja kaunistasin pealt värskete maasikatega. Sel päeval ei olnud valentinipäev ja ka jõulud olid juba ammu möödas. Seega julgen seda kooki ükskõik milliseks pidupäevaks soovitada! 
Tulemus sai imemaitsev ja ilus! 

Jäädvustasime selle hetke koos Pille Riiniga veidike pidulikumalt :)

Pille Riin Pettai Photography

Pille Riin Pettai Photography


Koogist jätkub 8-10le maiustajale

Vaja läheb:

Kook:

320 g nisujahu
1 tl soodat
1 tl soola
2 spl kakaod (magustamata)
240 ml keefirit
220 ml päevalille-/rapsiõli
2 muna
250 g suhkrut
1 tl punast toiduvärvi (looduslikku)
1 tl äädikat
1 tl vaniljeekstrakti

Kreem:

450 g mascarpone toorjuustu
350 g vahukoort
1 tl vaniljesuhkrut
1 spl suhkrut
punast toiduvärvi

Kaunistamiseks:

250 g värskeid maasikaid
50 g valget šokolaadi
kookoshelbeid


Pille Riin Pettai Photography

Tee nii:

Otsi valmis lahtikäiv koogivorm (20-21 cm) ja vooderda see küpsetuspaberiga. Keera ahi 175 kraadi peale.

Sega omavahel jahu, kakao, sooda ja sool. Vahusta munad suhkruga. Lisa muna-suhkrusegusse keefir, õli, toiduvärv, äädikas ja vaniljeekstrakt. Ühenda omavahel vedelad ained ja jahusegu, sega ühtlaseks massiks.

Vala koogitainas koogivormi ja küpseta 175 kraadi juures 35-45 mnutit kuni kook on küpsenud ja keskele pistetud puutikuke jääb kuivaks.

Lase 15 minutit vormis jahtuda ja eemalda siis kook vormist. Lase nüüd täielikult jahtuda.

Pille Riin Pettai Photography


Lõika kook kolmeks kihiks.
Vahusta mascarpone, vahukoor ja suhkrud ühtlaseks kreemiks. Määri kreemi igale kihile ja lõpuks määri kreemi ka külgedele. Mina määrisin külgedele ka veidike punast värvi.

Poolita maasikad, kuid jäta maasikatele rohelised otsad külge. Nii saad lihtsama vaevaga need sulašokolaadi sisse pista. Sulata vesivannil valge šokolaad ja kasta maasikad šokolaadi sisse. Kaunista kook šokolaadimaasikate ja kookoshelvestega.

Pille Riin Pettai Photography

Pille Riin Pettai Photography

Pille Riin Pettai Photography

PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja #koogikontor ära märkida. Mul oleks väga hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

6 comments:

  1. Kas 24-26cm vormi puhul tuleb kogused kahekordistada?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tere! Võid sel juhul kogused 1,25-ga korrutada :)

      Delete
  2. Aitäh retsepti eest! Väga mõnus kook sai, tõeliselt siidine, ilmselgelt kavatsen seda biskviiti mujalgi kasutada. Mascarpone on minu maitsele pisut rammus, seega kasutasin Philadelphia maitsestamata toorjuustu.

    ReplyDelete
  3. Mis marjad veel võiks selle koogi peale sobida?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei! Siia võiks sobida ka nt mustad/punased sõstrad ja vaarikad :)

      Delete