Wednesday, February 22, 2017

Kamavaht rummise jõhvikamoosiga


Kama röstimisel muutub selle maitse pähklisemaks ja kohupiimavahuga sobib see ideaalselt kokku. Rummine jõhvikamoos on kui kirss tordil! Lihtne magustoit, mis sobib nii kodumaa sünnipäevaks kui ka muidu maiustamiseks! :)

Kogus: 5-6

Vaja läheb:

200 ml vahukoort
300 g kohupiimapastat
4 spl kama
2 spl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut

Jõhvikamoos:

100 g jõhvikaid
3 spl suhkrut
2-3 spl rummi

Tee nii:
Alusta moosi valmistamisest. Selle jaoks lase jõhvikatel koos suhkruga väikeses potis 5 minutit podiseda. Tõsta siis tulelt ja lisa rumm. Jäta jahtuma.
Kama röstimiseks kuumuta kamajahu kuival pannil 5-6 minutit. Sega pidevalt, et kõrbema ei läheks. Lase jahtuda.
Vahusta koor koos suhkru ja vanillisuhkruga kergelt vahtu. Lisa siis kohupiim ja röstitud kama ning vahusta veel kuni saad paksema vahu.
Jaota kohupiimavaht tassidesse ja serveeri rummise moosiga.

PS! Kui Sa teed selle retsepti järgi, siis ära unusta pilti teha ja #koogikontor ära märkida. Mul oleks väga hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

No comments:

Post a Comment