Koogid

Pehme ja kodune mustika-kookosekook

Suvel meeldib mulle turul käia. Eriti varahommikuti, kui mõned kauplejad end just äsja sisse seadnud ning teised alles kiiruga sahmides oma värske kraami kenasti lettidele laotavad. Kõik on nii värviline- rohelist, punast, kollast, sinist ja oranži. See tähendab värsket ja kodumaist tilli, kurki, tomatit, mustikaid, vaarikaid, porgandit ja veel palju palju muud. Alati imetlen ja söön seal silmadega seda ilu!

Teistmoodi tore on kesksuvine retk metsa. Metsa, kus korvide täitmiseks kulub aega. Vahepeal võitled sääskede ja parmudega. Nopid ükshaaval magusaid mustikaid seni kuni lõpuks väike korvike täis. Selleks kulub päris kaua, sest enamus läheb otse suhu. Vaatad siis pärast oma mustikamusti näppe ja mõtled, et küll on koledad.. aga ikkagi oled õnnelik, sest sa saad päris enda korjatud värsketest mustikatest kooki teha.

Selle koogi siin tegingi mustikatest. Täisterajahu ja toorsuhkur teevad koogi veel pisut patuvabamaks ja väärtuslikumaks. Kookoshelbeid ja -laaste võib siia veel rohkemgi lisada 🙂

Vaja läheb:

225 g jahu (täistera nisu- ja rukkijahu pooleks)
25 g kookoshelbeid
1,5 tl küpsetuspulbrit
1/4 tl soola
150 ml kookospiima (võid asendada maitsestamata jogurtiga)
100 g võid
150 g toorsuhkrut
3 muna
300 g mustikaid

Tee nii:

Sega omavahel täistera nisu- ja rukkijahu, kookoshelbed, sool ja küpsetuspulber. Vahusta omavahel toasoe või ja suhkur. Lisa ükshaaval vahustades munad ja seejärel kookospiim. Lisa võivahule jahusegu ja sega ühtlaseks massiks. Vala koogitainas 24-26 cm läbimõõduga võiga määritud koogivormi ja aseta ühtlaselt peale mustikad. Küpseta kooki 175 kraadises ahjus 30-35 minutit. Lase 15 minutit jahtuda ja serveeri siis näiteks kookoslaastude ja vanillijäätisega.


PS!
Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja
#koogikontor ära märkida. Mul oleks jubehea meel, kui näeksin, mida Sa
valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

2 kommentaari

  • Reply
    Anonymous
    august 3, 2016 at 9:51 e.l.

    Ma ei leia retseptist seda kohta, et millal kookospiim lisada tuleb?

    • Reply
      Merilin Siimpoeg
      august 4, 2016 at 5:56 e.l.

      Hei! Tänud, oligi jäänud märkimata 🙂 Kookospiim tuleb lisada või-suhkru-muna segule ja seejärel kuivainetega kõik kokku segada.

    Kommenteeri