Thursday, May 5, 2016

Rabarberikook sidruni ja lagritsaga



Lagritsaga on mul mingi värk. Seda tundub nii ääretult põnev katsetada iga võimaliku kooslusega.
No ja kuna on kevad, siis sobib see ka rabarberiga. Ja sidrun on siin ka täitsa omal kohal. Lisab veel tvisti juurde. Mõnus!


Erinevaid jahusid meeldib mulle samuti oma kookides kasutada. Odra- ja pähklijahu kooslus annab sellise rustikaalsema tulemuse, veidike maisijahu seal hulgas teeb asja pehmemaks.

Pähkline ja magus, lagritsast väheke soolane ja rabarberist-sidrunist pisut hapu. Kõike on siin koogis!


 Vaja läheb:

80 g odrajahu
60 g maisijahu
50 g pähklijahu (sobib nt Kreeka, India, metspähklitest jahvatatud jahu või mandlijahu)
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl toorlagritsapulbrit 
75 g võid
75 g toorsuhkrut
1 tl vanilliekstrakti
2 muna
50 ml vahukoort/ maitsestamata jogurt
1 sidrun
200 g rabarbereid

Kate:

250 g mascarpone toorjuustu
200 ml vahukoort
2 tl vanillisuhkrut
 1 spl lagritsasiirupit


Tee nii:

Sega omavahel kõik jahud, küpsetuspulber ja lagritsapulber. Sulata või ja jäta jahtuma. Vahusta munad suhkruga, lisa sulavõi ja koor/jogurt. Riivi sidrun peene riiviga ja lisa ka sidrunikoor ning 1/2 sidruni mahla. Sega hulka jahusegu ja hakitud rabarberitükid. Tõsta koogitainas küpsetuspaberiga vooderdatud vormi (ca 21 cm) ja küpseta 180 kraadi juures 20-25 minutit. Lase jahtuda.

Vahusta mascarpone ja koor suhkruga. Kui soovid, lisa lagritsasiirupit veidi ka kreemi sisse. Kata kook kreemiga ja triibuta lagritsasiirupiga üle!



PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

No comments:

Post a Comment