Monday, April 25, 2016

Tagurpidi rabarberikook


Kas teadsid, et hästi terase ja toiduhullu pilguga võid juba mõnda aega poodidest värsket rabarberit leida ja päikselisemates aedadeski on mõned rabarberid juba oma peakesed välja pistnud!?

Kevad on täies hoos ja rabarberikookide hooaeg võib alata!
Mina alustasin ühe koduselt maitsva ja mõnusalt pehme "tagurpidi" rabarberikoogiga, kus kasutasin tatra-, mandli- ja kaerajahu.

Värsked ja peenikesed rabarberivarred võid vabalt koorimata jätta, nii jääb kook ilusam ja roosakam!

Ideid ja inspiratsiooni selle koogi sündimiseks ammutasin www.greenkitchenstories.com leheküljelt!

Koogiks läheb vaja:

450 g rabarbereid
4 spl mett
150 ml vett
ca 2 cm jupp värsket ingverit
kaneelikoor

75 g tatrajahu
100 g mandlijahu
100 g kaerajahu
1 tl küpsetuspulbrit
1/4 tl soola
100 g võid
3 muna
125 g toorsuhkrut
1 tl vanilliekstrakti
250 ml Kreeka jogurtit (või muud maitsestamata rasvast jogurtit)

Tee nii:

Lõika rabarberivarred umbes 5 cm pikkusteks juppideks ja pane koos vee, mee, ingveri ja kaneelikoorega potti. Hauta rabarberit 7-8 minutit kuni rabarber on kergelt pehmemaks läinud ja ümber on tekkinud maitsev siirup. Ära hauta rabarberit täiesti "moosiks"! Jäta jahtuma.

Sega omavahel kõik kolm jahu, sool ja küpsetuspulber. Vahusta omavahel toasoe või ja suhkur.

Eralda munakollased -valgetest ja vahusta munavalged eraldi kausis tugevaks vahuks.
Lisa või-suhkruvahule munakollased. Seejärel sega võisegu jahusegu hulka. Sega kergelt läbi ning lisa ka jogurt ja munavalgevaht. Sega kõik ühtlaseks koogitainaks.

Vooderda ca 21 cm läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga. Kui kasutad lahtikäivat vormi, siis säti paber nii, et vooderdatud oleks terve koogivormi põhi ja ääred, muidu võib rabarberisiirup kuskilt välja niriseda. Aseta kõigepealt hautatud rabarberitükid vormi põhja ja nende peale määri ühtlaselt koogitainas.

NB! Jäta rabarberitest, ingverist, kaneelist ja meest tekkinud maitsev siirup alles, sellega saad hiljem kooki niisutada!

Küpseta kooki 180 kraadises ahjus umbes 45 minutit. Lase koogil jahtuda ja kalluta see siis tagurpidi koogialusele. Niisuta kooki rohkelt siirupiga ja maitse, kui hea!

PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

No comments:

Post a Comment