Friday, April 15, 2016

Kevadiselt roheline naadipirukas


Värskeid rohelisi naadivõrseid peetakse küll umbrohuks, sest kasvavad tavaliselt seal, kus need kasvama ei peaks. Sellegipoolest on nad mingis mõttes minu südame võitnud, sest täidavad justkui kevadekuulutaja rolli. Need väikesed lehekesed on pungil vitamiinidest ja sobivad imeliselt ka piruka sisse. Tee nendest umbrohulistest piruka kõrvale ka üks värske salat ja muud ei olegi üheks maitsvaks lõuna- või õhtusöögiks vaja.

Põhi:

100 g võid
2 dl nisujahu
1 dl odrahelbeid
1 spl päevalille-/seesami-/linaseemneid
1/4 tl soola
2 spl külma vett

Täidis:

7-8 kirss-ploomtomatit
3 dl kreeka jogurtit
4 muna
75 g riivitud juustu
2 suurt peotäit värsket naati ( seda peaks olema ca 20 g )
soola
pipart
kuivatatud ürte

Tee nii:

Sega omavahel jahu, helbed ja sool. Lisa võitükid ja vesi ning mudi kätega ühtlaseks tainapalliks. Hoia 20 minutit külmas. Seejärel suru tainas võiga määritud pirukavormi põhja ja äärtele ning aseta uuesti täidise valmimise ajaks külma.
Vahusta jogurti sisse munad, lisa riivitud juust ja maitseained. Aseta pirukapõhjale tomatipoolikud ja värsked naadilehed. Vala üle jogurti-munaseguga ja küpseta 180 kraadises ahjus 30 minutit kuni pirukas on pealt kuldpruun.

PS! Kui Sa teed seda pirukat, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

2 comments:

  1. Kas naatide asemel võiks kasutada ka spinatit?

    ReplyDelete