Jõuluhõnguline ja suussulavalt kreemja konsistentsiga juustukook, mille põhjas kasutasin enda valmistatud piparkogitainast küpsetatud piparkooke. Karamellise maigu ja veidi vürtsikat chai teed meenutava maitsega kook sobib hästi ka jõululaupäevaks.
Kook valmis tähistamaks kahte toredat sündmust, millest üks oli mõnus jõuluõhtu koos armsate sõpradega ja teine minu BLOGI SÜNNIPÄEV. Nimelt sai minu maitsvalt magus blogi juba seitsme aastaseks. Olen uhke! Juhhei! 🙂
Kogus: 6-7le
Vaja läheb:
Põhi:
120 g piparkooke
50 g võid
Täidis:
250 g toasooja toorjuustu
100 g hapukoort
100 ml vahukoort
190 g karamellikondenspiima
2 suurt muna
2 tl nisujahu
2 tl vanillishukrut
0,5 tl kaneeli
0,5 tl ingverit (jahvatatud)
1/4 tl muskaati
1/4 tl kardemoni
Kaunistuseks:
200 g toorjuustu
50 g karamellikondenspiima
piparkooke
Purusta piparkoogid ja sega sulavõiga. Suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (18 cm) põhja ja aseta vorm 15 minutiks külmkappi.
Sega toorjuust, hapukoor, vahukoor, karamellikondenspiim, suhkur ja vürtsid. Vahusta ükshaaval sisse munad. Lisa jahu ja vahusta veelkord kõik ühtlaseks massiks. Vala täidis piparkoogipõhjale ja küpseta 150 kraadi juures 40-45 minutit. Jahuta täielikult. Eriti hea oleks kui laseksid koogil ühe öö külmas puhata.
Enne serveerimist vahusta omavahel toorjuust ja karamellikondenspiim ühtlaseks kreemiks ja pritsi kondiitrikoti abil koogil peale väikesed “tupsud”. Kaunista piparkookidega ja mõnule!
Kommentaare pole