Monday, November 2, 2015

Lagritsa tassikoogid



Tummised lagritsa-šokolaadikoogikesed mascarpone-lagritsakreemiga on tõelised "pommid"!

See kooslus- panna magusa šokolaadikoogikese sisse soolakas lagrits, mida märkasin lakrids.nu lehel, tundus mulle nii huvitav, et sundis mind ise järgi proovima. Kui sul on isu millegi erilise järele, siis proovi ka!

Maagilist toorlagritsapulbrit ja muid lagritsamaiustusi saad Manuela Maitsete Maagia poest!


Kogus: 12-14 tk


Vaja läheb:

315 g jahu
50 g tumedat šokolaadi
75 g kakaod
2 spl Johan Bülow toorlagritsapulbrit
1,5 tl soodat
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
2 muna
300 g suhkrut
150 ml keefirit
150 ml kuuma kohvi
3 spl õli
1 tl vanilliekstrakti

Kate:

400 g mascarpone toorjuustu
200 ml vahukoort
1 tl vanillisuhkrut
50 g suhkrut
2 tl Johan Bülow toorlagritsapulbrit

Kaunistamiseks:

Johan Bülow lagritsaglasuuris mandleid 


Sega omavahel jahu, kakao, toorlagritsapulber, sool, sooda ja küpsetuspulber. Vahusta munad koos suhkruga, lisa õli, soe kohv, keefir ja vanlliekstrakt. Vala saadud segu jahusegu sisse, lisa hakitud tume šokolaad ja sega kõik ühtlaseks massiks.

Jaota tainas pabervormidega täidetud muffinipesadesse. Täida vormid tervenisti.
Küpseta 15-20 minutit 175 kraadi juures. Lase koogikestel maha jahtuda.

Kreemi jaoks vahusta mascarpone, vahukoor, suhkur, vanillisuhkur ja lagritsapulber paksuks kohevaks vahuks. Kata lagritsakoogikesed kreemiga kasutades sakilise tüllega pritskotti või tõsta kreem lihtsalt lusikaga koogi peale. "Kirsiks" koogikesele aseta igale ühele kreemi peale veel üks lagritsaglasuuris mandel.



PS! Kui Sa teed neid tassikooke, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

No comments:

Post a Comment