Leib ja sai/ Soolane

Odrakarask seemnetega

Sa mõtle vaid, soe odrakarask seemnetega…

See maitsev küpsetis valmib nii lihtsalt ja üldsegi mitte suuri kulutusi nõudvatest koostisainetest, seega sobib nii argipäevaseks “leivaks” kui ka pidupäeval lauale panekuks. Peab ikka palju vaeva nägema, et karaski tegu välja ei tuleks 🙂

Odrajahust karask kuulub Eesti rahvustoitude hulka. Odrajahu sisaldab palju B-rühma vitamiine ja E-vitamiini, aitab leevendada kõrget kolesteroolitaset ja tekitab pikaks ajaks täiskõhutunde.

Odrakarask seemnetega

Prindi retsept
By Portsjonit: 10 Küpsetusaeg: 35 min

Koostisosad

  • 500 g odrajahu
  • 500 ml keefirit
  • 3 muna
  • 2 spl õli
  • 2 spl toorsuhkrut
  • 1 tl soola
  • 50 g päevalille- ja kõrvitsaseemneid
  • 2 tl fenkoliseemneid
  • 2 tl köömneid
  • 2 tl soodat

Juhised

1

Klopi munad koos suhkru ja soolaga lahti.

2

Lisa keefir ja õli.

3

Sega eraldi kausis odrajahu sisse sooda, seemned ja köömned.

4

Vala jahusegu keefirisegu hulka ja sega kõik ühtlaseks tainaks.

5

Vala karaskitainas võiga määritud madalasse ahjuvormi (või hoopis leivavormis, mina küpsetasin kahes pisemas leivavormis) ja küpseta 180 kraadises ahjus 30-35 minutit.

6

Lase veidi jahtuda ja eemalda siis vormist.

7

Määri soojale karaskile võid ja puista üle röstitud seemnetega.

8

Nom.

PS! Kui Sa teed seda karaskit, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri