Wednesday, July 8, 2015

Küpsisekook kondenspiima ja maasikatega


Suvel ei viitsi ju kuuma ahju ees olla! Lihtsam on kõik kokku segada ja lasta koogil hoopis külmkapis valmida. Marianne piparmündimekised kommid ja sidrun annavad koos maasikatega koogile mõnusat värskust. 

Maasikad on praegu kõige magusamad ja mahlasemad- kasuta veel viimaseid nädalaid seda võimalust, et oma maasikadoos võimalikult täis saada! :)



Vaja läheb:

3 x 165 g Kalevi heledaid küpsiseid
250 g Jaani kondenspiima suhkruga
200 g võid
150 g maasikaid
1 spl sidrunikoort
2 spl sidrunimahla
100 g Marianne komme

Murenda küpsised väikesteks tükkideks ja purusta Marianne kommid köögikombainis peenemaks puruks. Puhasta maasikad ja haki ka need väiksemateks tükkideks.
Sulata või ja jäta jahtuma. Sega küpsisetükkide sisse purustatud Marianne kommid, maasikatükid, kondenspiim, sulavõi, sidrunikoor ja -mahl. Tõsta koogimass küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi (21cm) või keera paberi sisse rulli nagu kirju koera koogi puhul ja hoia vähemalt 3-4 tundi külmakapis.

PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

No comments:

Post a Comment