Saturday, May 9, 2015

Banaani-karamelli galette


Rustikaalne ja eriliselt mõnus karamelline banaanipirukas!

Kas Sa kujutad ette seda magusas karamellis küpsenud kuuma ja pehmet banaani. See sama pehmes mascarponeselt mahedas karamellis banaan on kui loodud krõbedale pähklimekisele tatrajahuga põhjale. Kõik see koos on nii lihtne, aus ja hea! Mmm.. Sa pead seda saama!



Vaja läheb:

1,5 dl tatrajahu
0,5 dl nisujahu
1/4 tl soola
2 spl suhkrut
75 g võid
2 spl külma vett

2 banaani
150 g Jaani keedetud kondenspiima
100 g mascarpone kreemjuustu/ maitsestamata toorjuustu




Sega omavahel jahud, sool ja suhkur. Haki hulka võitükid ja töötle puruseks massiks. Lisa külm vesi ja sega ühtlaseks tainaks. Hoia tainast tund aega külmas. Rulli siis 26 cm läbimõõduga ringiks.
Sega mascarpone ja keedetud kondenspiim. Määri saadud kreem ühtlaselt põhjale nii, et ca 3 cm ringi ülemisest äärest jääks vabaks. Viiluta kreemi peale banaanid.Tõsta nüüd tainaääred kreemi ja banaaniviilude peale kokku. Küpseta pirukat 180 kraadi juures 20-25 minutit. Lase veidi jahtuda ja serveeri soojalt näiteks vanillijäätisepalliga!

Jätkub kuuele!


PS! Kui Sa teed seda pirukat, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

No comments:

Post a Comment