Tuesday, April 28, 2015

Šokolaadikook mustikate ja mandlijahuga


Mustjalt mustikane müstiline šokolaadikook, mis vaatamata oma müstilisusele võlub oma lihtsusega.

Ilmselt mitte kunagi ei teki mul tüdimust nende mõjuvõimsate šokolaadikookide vastu, sest neile lihtsalt pole vastast. Mitte ükski teine komponent koogi sees ei oska samaväärselt suu muigele ajada ja südame nii palju soojemaks teha. Lihtsalt ei oska!


Pehme ja suussulav mustikamaiguline šokolaadikoogiamps on just see, mida Sa seda kooki tehes endale lubada võid. Nii hõrk! Nii müstiline! Nii šokolaadine!

(PS! Gluteenivaba! Peaaegu patuvaba!)



Vaja läheb:

100 g võid
100 g tumedat šokolaadi
250 g Jaani kakaokondenspiima
2 muna
200 g mustikaid (sobivad ka külmutatud)
80 g mandlijahu
1/4 tl soola


Haki või kuubikuteks ja šokolaad väiksemateks tükkideks. Sulata või ja šokolaad väikeses potis pidevalt segades ja jäta 10 minutiks jahtuma. Lisa šokolaadi-võisegule kakaokondenspiim ja vahusta hulka munad. Lõpuks sega sisse mandlijahu ja sool. Vala 1/2 tainakogusest küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi (21cm) põhja, puista peale mustikad ja vala siis ülejäänud koogitainas mustikatele. Küpseta kooki 180 kraadi juures 25 minutit. Lase 15 minutit jahtuda ja naudi seda kuni see on veel soe ja eriti pehme. Teistmoodi hea on see ka järgmisel päeval külmkapikülmana.. Kui seda järgmiseks päevaks ikka jagub!


PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. 
Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled! 

4 comments:

  1. Kui suurt vormi sa kasutasid?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei! Selle koogi tegin 21 cm läbimõõduga vormis.

      Delete
    2. Aitäh! Just hakkasin kooki tegema :)

      Delete
    3. Tore! Anna siis teada, kuidas õnnestus :)

      Delete