Friday, April 3, 2015

Sidruni-martsipani pasha


Heihoo! Käes on kevadpühad! 
Ja nende imeliste pühade puhul ei saa pashast üle ega ümber. Pasha on nii traditsiooniline ja meie peres alati igatsetud kohupiimamaius. Leidub tohutult palju erinevaid variatsoone ja eksimisvõimalus peaaegu olematu.


Mina tegin seekord kuumutamata, ühe eriti kreemise ja parajalt sidrunise suussulava pasha, mille peale sobis "martsipanivaip" kui valatult. Pasha sees võid kasutada omale meelepäraseid lisandeid. Mina kasutasin mooniseemneid ja röstitud metspähklitükke- meie jäime tulemusega rohkem kui rahule!

Lõbusat munakoksimist ja palju üllatusi lihavõttejänestelt!




Vaja läheb:

400 g kohupiima
200 g hapukoort
200 g vahukoort
100 g võid
75 g hakitud pähkleid, mooniseemneid, kookoshelbeid, kuivatatud puuvilju/marju
1 väike sidrun
1 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut

Katteks:

350 g martsipani (tegelikult kulub vähem, kuid rullimiseks on hea, kui on natuke rohkem)


Sulata või ja jäta jahtuma. Eriti kreemise tulemuse saavutamiseks suru kohupiim kõigepealt läbi sõela. Sega kohupiim hapukoore, suhkru, vanillisuhkru, pähklite/seemnete/puuviljadega, riivitud sidrunikoore ja 1/4 sidruni mahlaga. Lisa jahtunud sulavõi. Vahusta koor ja lõpuks lisa ka see. Sega kõik ühtlaseks. Vooderda sõel (mul oli 16 cm läbimõõduga) marliga ja vala kohupiimamass sõelale üheks ööks nõrguma. Võid kasutada ka spetsiaalset pashavormi.

Rulli martsipan ühtlase paksusena näiteks kahe küpsetuspaberi vahel (selleks peab natuke jõudu ka rakendama;) lahti ja kata siis sellega ettevaatlikult (et martsipan ei rebeneks) pasha. Kaunista nii kevadiselt ja pühademoodi, kui ise soovid ja serveeri kõikide rõõmuks!



No comments:

Post a Comment