Kommid ja batoonid

Pähkli-karamelliruudud

Hoiatus! Kes iganes neid krõmpsuvaid, samas seest veidi nätskeid karamelliseid pähkliruudukesi maitseb, ei suuda piirduda vaid ühega. Mulle meenutavad need imemaitsvaid türgipäraseid baklava koogikesi.

Neil on mingi vägi, mingi kummaline mureda põhjaga, krõbedate pähklite ja karamelliselt veniv vägi, mis paneb Su käe järgmise suutäie järele sirutama.

Mis vägi see on? Proovi ise järgi!

Vaja läheb:

Põhi:


165 g speltajahu/ täisteranisujahu
90 g võid
2 spl külma vett
60 g suhkrut
1/4 tl soola
1/2 tl küpsetuspulbrit

Kate:


250 g erinevaid pähkleid, seemneid ja mandleid
2 topsi (380 g) Jaani keedetud kondenspiima
0,5 dl vahukoort
30 g võid

Sega omavahel jahu, suhkur, küpsetuspulber ja sool. Haki külm või kuubikuteks ja lisa jahusegule. Lisa ka vesi ja mudi kätega kõik ühtlaseks tainaks.
Suru saadud tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (26 cm) põhja ja pane 15 minutiks külma.

Senikaua rösti pähklid. Selleks puista pähklid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile laiali ja rösti neid ahjus 180 kraadi juures 7-8 minutit. Haki pähklid pisut väiksemaks.

Tõsta nüüd koogivorm külmkapist välja ja küpseta põhja 180 kraadises ahjus 15 minutit kuni on kergelt kuldse jumega.

Pane potti keedetud kondenspiim, koor ja või ning kuumuta madalal kuumusel kuni kõik on sulanud ühtlaseks kreemiks. Sega karamellikreemi sisse röstitud pähklid. Kata koogipõhi karamelli-pähkliseguga ja küpseta veel 200 kraadises ahjus 15-20 minutit.

Lase jahtuda ja lõika siis ruutudeks.

 

PS! Kui Sa teed neid pähkliruudukesi, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled! 

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri