Jäätised ja magustoidud/ Toorkoogid ja vegan maiustused

Pähkella ehk pähkli-šokolaadikreem

Kellele meist ei meeldiks see Nutella metspähkli-šokolaadikreem, mida tahaks vahel süüa kasvõi otse purgist. Nutella loodi Itaalia firma Ferrero poolt ja seda kreemist versiooni hakati poodides müüma juba 1964.aastal. Nutella on koguni nii kuulus, et iga aasta 5.veebruaril peetakse kogu maailma Nutella päeva.

 

Mina tegin oma versiooni Nutellast ja panin sellele hoopis eestipärsema nime- Pähkella. Kogu protsess võtab aega mitte rohkem kui kolmveerandtundi ja tulemuseks on pehme, kodutehtud pähklikreem, millega paned teistel südamed sulama. Purgitäis seda maiust on ka imearmas kingitus, mida paljud endale ihaldaksid!


Siinne versioon on oluliselt tevisesõbralikum ja sobib ka veganitele. Kasuta selles kreemis võimalikult kvaliteetset tumedat šokolaadi ja kindlasti magustamata kakaod.

Kogus: ca 250 g

Vaja läheb:

150 metspähkleid
50 g tumedat šokolaadi
2 spl kakaod
3 spl toorsuhkrut
4 spl kreemjat kookospiima
1 tl kookosõli

 

Rösti pähkleid ahjus 180 kraadi juures 8-10 minutit. Lase veidi jahtuda ja eemalda pähklitelt koor.

Pane pähklid köögikombaini ja purusta hästi peeneks. Vahepeal sega äärtesse kogunenud pähklitükid uuesti teiste hulka ja purusta veelkord. Kui arvad, et enam peenemaks puruks pähklid ei lähe, siis lisa teelusikatäis kookosvõi/kookosõli. Töötle uuesti köögikombainiga kuni segu muutub kreemjaks massiks. Lisa toorsuhkur ja kakao, töötle veelkord kõik segamini. Sulata tume šokolaad vesivannil ja lase natuke jahtuda. Nirista sulašokolaad köögikombainis oleva pähklisegu hulka ja töötle taas. Lõpus lisa kookospiim. Alguses lisa natuke vähem, töötle segu ühtlaseks massiks ja jälgi tekstuuri. Kui soovid kreemjamat, lisa veel kookospiima.

Säilita (kuid ole kindel, et kaua see sul külmkapis ei püsi, sest see lihtsalt süüakse võimalikult kiiresti ära) seda imelist šokolaadi-pähklikreemi väikeses kaanega purgis.


Serveeri värskete marjade või küpsiste peal.. või hoopis niisama-  otse purgist suhu!!!
































PS! Kui Sa teed seda imelist pähklikreemi, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

2 kommentaari

  • Reply
    Teevi
    märts 29, 2015 at 9:36 e.l.

    Väga meeldib see eestikeelne nimi pähkella! 🙂 Kõlab kaunilt ja annab üsna selgelt aimu, mida see maius sisaldab 🙂 Nutellas on ju pähkleid õige vähe, kõigest 13%.

    • Reply
      Merilin Siimpoeg
      märts 29, 2015 at 4:58 p.l.

      Just nii! Ja need röstitud metspähklid maitsevad ikka ülihästi! 🙂

    Kommenteeri