Keeksid, muffinid ja küpsetised

Kirsi- keedukreemitartaletid

 

Keedukreemised hapude kirssidega väikesed korvikesed ei ole ainult maitsvad, vaid ka nii armsad ja ilusad, et neid on kohe eriti tore hommikukohvi või õhtuse tee kõrvale serveerida.
Šokolaadisel põhjal vanilline keedukreem ja tumepunased hapud kirsid seal sees- jaaa, see kooslus mulle meeldib!

Sellest kogusest tuleb 10-12 väikest tartaletti. Oleneb vormi suurusest.

Põhi:

200 g nisujahu
2 spl kakaod
2 spl suhkrut
1/4 tl soola
125 g võid
2-3 spl külma vett

Kreem:

500 ml kohvikoort
150 g suhkrut
2 spl nisujahu
2 muna
2 munakollast
1 spl vanillisuhkrut

200 g kirsse
50 g mandlilaaste

Vahusta toasoe või koos suhkruga. Lisa omavahel segatud jahu, kakao ja sool. Lisa ka külm vesi ja sega kiirelt ühtlaseks tainamassiks (vajadusel lisa veel vett). Hoia tund aega külmas.

Samal ajal valmista keedukreem. Selleks vahusta munakollased, munad ja suhkur, lisa 100 ml koort ja nisujahu. Vahusta kõik ühtlaseks. Kuumuta ülejäänud koor potis peaaegu keemiseni, vala siis teine segu kuuma koore sisse, samal ajal kogu aeg segades. Kuumuta nüüd tasasel tulel seda segu kuni kreem hakkab paksenema. Kui on juba parajalt paks, siis tõsta tulelt ja lisa vanillisuhkur. Jäta jahtuma.

Rulli tainas jahuga ülepuistatud laual õhemaks ja kata sellega võiga määritud väikesed tartaletivormi põhjad ja ääred. Tee kahvliga põhja sisse mõned augud, et tainas liialt üles ei hakkaks kerkima. Küpseta põhjasid 200 kraadises ahjus 4-5 minutit.

Pane nüüd igale küpsenud tartaletipõhjadele 2-3 spl keedukreemi. Kreemi sisse pista 5-6 kirssi ja puista peale mandlilaaste. Küpseta 8-10 minutit 180 kraadises ahjus kuni pealt on kuldne. Jahuta tartalette vormis 15 minutit ja eemalda siis vormist.

Serveeri armastusega!

 

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri