Friday, December 5, 2014

Kreemjas ja karamelline juustukook






Juustu? Karamelli?? Šokolaaadi???  JAAA!!! Aga krõbedaid kaerahelbeid ja mandlilaaste? Nojaa, sinna kõige peale paluks!

Jah, see on üks eriti patune kook!
Kutsu veel enne aasta lõppu parimad sõbrad kokku ja korralda neile maitsev elamus suussulava kreemja juustukoogi näol. Pärast võite kõik koos kogu aasta koogipatud andeks paluda ja uus algab jälle puhtalt lehelt ehk ilmselt veelgi koogisemalt!




Vaja läheb:

Põhi:

250 g Mesikäpa küpsiseid
90 g võid

Täidis:

400 g maitsestamata toorjuustu
400 g Merevaik sulatatud juustu
200 g hapukoort
4 muna
75 g suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
1 tops JAANI keedetud kondenspiima

Kate:

1 tops JAANI keedetud kondenspiima
0,5 dl piima/koort
100 g tumedat või piimašokolaadi
50 g jämedaid kaerahelbeid
25 g mandlilaaste
25 g võid
1 spl pruuni suhkrut


Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (26 cm) põhja ja aseta vorm täidise kokku segamise ajaks külma.
Sega omavahel toorjuust, sulatatud juust, hapukoor ja suhkur. Lisa ükshaaval vahustades munad. Lõpuks lisa juurde keedetud kondenspiim ja vanillisuhkur, vahusta kõik ühtlaseks. Vala täidis küpsisepõhjale ja küpseta kooki 160 kraadises ahjus 45 minutit. Aseta ahjupõrandale veega täidetud kuumakindel nõu, et kook pealt praeguliseks ei küpseks. Jahuta kook ja hoia üleöö külmas.
Järgmisel päeval tee koogile kate. Selle jaoks kuumuta keedetud kondenspiim koos piimaga madalal kuumusel seni kuni saad kreemja kastme. Jäta jahtuma.
Kuumuta pannil või. Lisa või sisse kaerahelbed, mandlilaastud ja suhkur. Rösti kaerahelbe-mandlilaastusegu keskmisel kuumusel 5-6 minutit kuni on kuldne ja krõmps.
Haki šokolaad väiksemateks tükkideks.
Vala koogile karamellikreem, puista üle röstitud kaerahelbe-mandlilaastusegu ja šokolaaditükkidega.

Naudi ja patusta!





2 comments: