Tuesday, November 11, 2014

Hurmav hurmaakeeks




Kui tavaliselt seostub sõnaga keeks midagi kuiva ja ebahuvitavat, siis see siin on hoopis midagi teistmoodi. See on üks eriti mahlane ja hurmav, eriliselt maitsev keeks! Eriliseks muudab selle mahlane ja magus hurmaa, mida vanad kreeklased pidasid oma kena välimuse ja kasulikkuse tõtte jumalate toiduks. Ja no mõelge, kui juba jumalate toit, siis ...

Praegusel hurmaabuumi ajal on see küpsetis lausa kohustuslik! Hurmaad olgu parajalt pehmed ja küpsed!



Vaja läheb:

2 väiksemat hurmaad (püreed peaks tulema 400g)
3 muna
125 ml oliivõli
175 g pruuni suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
1 tl kaneeli
0,5 tl kardemoni
1 tl jahvatatud ingverit
3/4 tl soola
1 tl soodat
1/2 tl küpsetuspulbrit
4 dl nisujahu
50 g mandlilaaste


Püreesta saumikseriga väiksemaks tükeldatud hurmaa ühtlaseks püreeks. Vahusta munad koos pruuni suhkruga, lisa oliivõli ja hurmaapüree. Sega omavahel kuivained ja lisa siis teiste ainete hulka. Lisa ka pooled mandlilaastud. Sega kõik ühtlaseks massiks. Määri keeksivorm õliga ja puista üle mannateradega, nii saad hiljem keeksi vormist paremini kätte. Vala keeksitainas vormi, puista peale ülejäänud mandlilaastud ja küpseta 180 kraadises ahjus 45-55 minutit.




PS! Kui Sa teed seda keeksi, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

2 comments:

  1. Tere! Kas nisujahu annaks asendada ka mõne muu jahuga?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tere!
      Annab ikka. Nisujahu võid asendada pooleldi mandlijahuga ja teise poole odrajahuga näiteks.

      Delete