Friday, June 13, 2014

Suur rabarberi-kondenspiimakook


Suursuur rabarberi plaadikook, mille teeb magusaks kaneeline kondenspiim. Lihtne, maitsev ja kiire valik suuremale seltskonnale mõeldes. Mmm..!!






Põhi:

5 dl nisujahu
1 dl suhkrut
0,5 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
220 g võid

Täidis:

6 munakollast
500 g hapukoort
1 kg rabarbereid
3 spl suhkrut
400 g suhkruga kondenspiima
0,5 tl kaneeli
1 spl nisujahu

Beseekate:

6 munavalget
1,75 dl suhkrut







Koogi põhja tegemiseks haki külm või tükkideks. Sega omavahel jahu, suhkur, sool ja küpsetuspulber ning mudi võitükkidega ühtlaseks puruks. Suru purutaigen küpsetuspaberiga kaetud suure ahjuplaadi põhja.
Koori rabarberid ja haki tükkideks, puista peale suhkur ja jäta ootele.

Eralda munavalged munakollastest. Vahusta omavahel munakollased, hapukoor ja kondenspiim, lõpuks lisa kaneel ja jahu. Jaota rabaerberitükid põhja peale ühtlaselt laiali ja vala kondenspiima-hapukooreseguga üle. Küpseta 175 kraadi juures 30 minutit kuni on hüübinud ja pealt juba kuldse jumega.
Vahusta munavalged kergelt vahtu ja lisa järk-järgult suhkur. Vahusta kuni saad tugeva munavalgevahu.

Tõsta vaht kondiitrikotti ja pritsi läbi tähekujulise tülle täidise peale või aja lihtsalt lusikaga ühtlaselt laiali. Küpseta veel 175 kraadi juures 10-12 minutit. Jahuta kook ja lõika ruutudeks.
Jahtudes tekivad koogi peale armsad väikesed pisarad.


PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

10 comments:

  1. Ma pole elus veel nii head rabarberikooki saanud!!! Super! Tänud retsepti eest!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seda on väga hea kuulda! Tore, et õnnestus :)

      Delete
  2. Kuna pole kunagi mitte midagi küpsetanud ja sain eile kingituseks sületäie rabarbereid, siis proovin just seda retsepti, kuna tundub minu kui võhiku jaoks täitsa tehtav. Võibolla saabki sellest koogist minu küpsetuskarjäär alguse :D Tänud igatahes :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Loodan, et karjäär sai siis ikka eduka alguse! :)

      Delete
  3. Pistan just koogi ahju, vaatame, mis välja tuleb ;)

    ReplyDelete
  4. Hüpersupermaitsev kook! Rõõmustasin sellega suuremat seltskonda ja kiidusõnadega ei oldud kitsid. Kasutasin ära kuu aega tagasi sügavkülma pandud rabarberi. Toimis väga hästi (kartsin, et teevad koogi vesiseks), kook tuli mõnus ja mahlane. Aitäh retsepti eest!

    ReplyDelete
  5. Väga maitsev kook tuli..kõigile maitses väga. ...aga põhjale tuleb kindlasti rohkem tainast teha :) ♡

    ReplyDelete
  6. Tõesti väga väga maitsev kook. Maitses isegi neile, kes muidu magusat ei armasta :) ja järgmine päev küsisid kõik retsepti.
    Tänud Karin hea soovituse eest! Ahjuplaadi jaoks tegin 1,5 koguse ja hoidsin ahus 10 min kauem. Tuli täpselt paraja paksusega :)

    ReplyDelete
  7. Võib-olla mul siis natuke väiksem "suur" ahjuplaat :) Igal juhul rõõm, et kook sai maitsev ja et ka retsepti küsiti!

    ReplyDelete