Saturday, February 12, 2011

Pavlova




Pavlova õhuline beseetort jätab kõigile sügava mulje, niiet kui on vaja kedagi võluda, siis see on parim valik. Pealt rabe ja seest vahukommine besee koos vahukoorega lihtsalt sulab sinu suus.. Teistega koos seda maiust süües võib tulla hetk, mil ei suuda keegi sõnagi lausuda, sest keskendutakse taldriku peal olevale : )

Vaja läheb:

4 munavalget
2 dl suhkrut
1 tl valgeveiniäädikat
2 tl maisitärklist
200 ml vahukoort+ 1 tl suhkrut
(vaniljekastet)
paar peotäit vaarikaid

Vahusta munavalged näpuotsatäie soolaga pehmeks läikivaks vahuks. Lisa pidevalt vahustades järk-järgult suhkur, äädikas ja tärklis kuni moodustub tugev vaht. Tõsta vaht küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja vormi sellest umbes 25 cm läbimõõduga ring. Aseta küpsetusplaat 170 kraadini kuumutatud ahju ja keera ahi koheselt 130 kraadi peale. Küpseta 1 tund ja lase siis veel umbes pool tundi lahtise uksega ahjus kuivada.
Vahusta koor suhkruga ja määri besee peale. (Mina panin natuke ka enda tehtud vaniljekastet, kuid selle võib vabalt ka lisamata jätta.) Aseta kõige tipuks veel vaarikad ja naudi!



Siis, kui vaid veerand koogist alles oli, mis samuti loetud sekundite pärast kadus..

No comments:

Post a Comment