Sunday, December 12, 2010

Mustikane šokolaadikeeks


Lumi on nüüdsest enda võimu nii hullusti näitama hakanud, et planeerib lausa inimeste aega. Kui juba lumme kinni jääd, siis võid sihtkohta alles järgmisel päeval jõuda. Mulle meeldib, sest see ongi õige talv. Mustikatest mahlane ning šokolaadist tummine keeks sobib hästi talvisesse üllatusterohkesse ilma.

Vaja läheb:

180 g võid
3 muna
125 g piimašokolaadi
3,5 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillsuhkrut
1 dl suhkrut
3 dl külmutatud mustikaid

Sulata šokolaad ja või potis, sega sisse suhkur ning lase jahtuda. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja vanillsuhkur. Vahusta šokolaadi-võisegusse ükshaaval toasoojad munad. Seejärel sega hulka jahusegu. Vala pool tainast võiga määritud ning riivsaiaga ülepuistatud keeksivormi. Aseta peale 1,5 dl mustikaid ning selle peale ülejäänud tainas. Kõige peale puista järele jäänud mustikad. Küpseta keeksi 175 kraadi juures 40 minutit kuni keskele pistetud puutikk jääb kuivaks.

No comments:

Post a Comment