Tuesday, June 15, 2010

Rabarberi-maasikakook kreeka pähklitega




Viimane aeg rabarberitest kooke teha, sest varsti on nende aeg juba läbi. Magusad maasikad tasandavad veidi rabarberite hapukust ning kõik see koos krõbedal põhjal koos vaniljejäätisega maitseb muidugi imehästi:)


Vaja läheb:

Põhi:

150 g võid
250 g jahu
1 muna
0,5 tl soola
0,5 dl suhkrut
1 spl külma vett

Täidis:

400 g rabarberit +2 spl suhkrut
200 g maasikaid
200 g kohupiimapastat
1 dl hapukoort
3 muna
1,5 dl fariinsuhkrut
1 tl vaniljesuhkrut

Peale:

80 g kreeka pähkleid


Haki või jahuga segamini, lisa suhkur, sool ja muna. Sõtku kiirelt tainaks ja pane tunniks ajaks külmkappi. Puhasta ja haki rabarberid, sega 2 spl suhkruga ja jäta seisma. Suru tainas 24 cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele ning küpseta 200 kraadi juures 8 minutit. Tükelda rabarberite hulka ka maasikad. Klopi munad fariinsuhkru ja vaniljesuhkruga lahti, lisa kohupiim ja hapukoor. Vala maasikad ja rabarberid põhjale (ilma kausi põhja tekkinud rabarberimahlata) ning kalla üle kohupiima seguga. Kõige peale aseta pähklid. Küpseta 180 kraadi juures 40-45 minutit. Lase vähemalt 1 tund jahtuda.


No comments:

Post a Comment