Sunday, January 14, 2018

Kreemjas kodujuustukook kakao ja maapähklivõiga



Pähklivõise põhjaga kreemjas kodujuustu-jogurtikook on tänu toorkakaole mõrudam ja vähemagusam. Kui eelistad magusamat kooki, lisa mett rohkem. Koogi saad säravamaks rubiinpunaste granaatõunaseemnetega.

Retsept ilmus ka detsembrikuises Toit&Trend ajakirjas.


Vaja läheb:

Põhi:
2 spl maapähklivõid (Eco Crunchy)
50 g tatrajahu
50 g metspähkleid/India pähkleid
20 g kookoshelbeid
1 spl mett

Kate:
500 g kodujuustu (rasvasemat)
400 g Kreeka jogurtit
3-4 spl mett
2 spl toorkakaod
2,5 tl želatiini+ 3 spl vett

250 g Kreeka jogurtit
1 spl maapähklivõid (Eco Crunchy)
1 tl mett

Kaunistamiseks:
granaatõunaseemneid

Tee nii:

Põhja valmistamiseks purusta köögikombainis pähklid. Sega omavahel tatrajahu, kookoshelbed, pähklid, pähklivõi ja mesi. Lisa 1-2 spl vett ja sega kõik ühtlaseks massiks. Segu peaks jääma sellise tekstuuriga, et saad selle koogivormi põhja suruda. Vajadusel lisa veel vett. Suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (21-22cm) põhja ja aseta vorm külma.

Sega omavahel kodujuust ja jogurt. Lisa vedel mesi* ja kakao. Lase želatiinil külmas vees paisuda ja sulata siis vesivannil. Jahuta mõni minut ja vala siis peene joana kodujuustusegu hulka samal ajal segades. Lase koogil 3-4 tundi külmkapis tahkuda.

Eemalda kook vormist ja määri katteks peale pähklivõi-, jogurti- ja meesegu. Kaunista kook granaatõunaseemnetega.


*Kui mesi on liiga tahke, siis sulata seda eelnevalt väikese poti sees nõrgal kuumusel ja lase siis täielikult jahtuda.



PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!