Friday, December 22, 2017

Mündi-šokolaadi jäätisetort


Imelihtne piparmündist õhetav jäätisetort, mis sobib hästi pühadelauale!

Magusaid jõule!


Vaja läheb:

2 topsi Premia piparmündijäätist šokolaaditükkidega
1/3 topsi Premia šokolaadijäätist
345 g Marianne šokolaadiküpsiseid piparmünditäidisega
100 g tumedat šokolaadi
värsket münti
jõhvikaid

Tee nii:

Lase jäätisel 30 minutit toasoojas pehmemaks minna. Tõsta 3 küpsist kõrvale, et saaksid nendega hiljem tordi kaunistada. Ülejäänud küpsised purusta köögikombainis või käsitsi. Sega siis kokku 2 topsi piparmündijäätist ja 150 g küpsisepuru.

Vooderda väike kauss (ca 1,2 liitrine) toidukilega, et jäätisetort hiljem paremini kausist välja tuleks.

Vala jäätisesegu kaussi.
Sega nüüd ülejäänud küpsisepuru šokolaadijäätisega ja kata sellega piparmündijäätisesegu. Kata kauss toidukilega ja tõsta sügavkülma. Lase tordil vähemalt 4-5 tundi külmas olla.

Serveerimiseks tõsta tort 15 minutit varem toasooja. Kummuta tort koos kilega kausist välja ja eemalda kile. Sulata šokolaad vesivannil ja kaunista tort sulašokolaadi, küpsisetükkide, värske mündioksa ning jõhvikatega. Sereeri kohe!

PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!