Saturday, December 16, 2017

Beseepärg vahukoore ja jõhvikatega



Oma välimuselt meenutab see õhuline beseering veidi jõulupärga, maitselt aga kuulsat Pavlova kooki. Eriliseks teeb selle beseemaiuse espressopulber, mis lisab mõnusat kohvimekki.

Maitseb nagu pehme ja kohev jõulupilv, mida tahaks veel ja veel ja veel 😋

Retsepti leiad ka ajakirja Toit&Trend nov-dets numbrist.

Kogus: 8-10-le

Vaja läheb:

4 munavalget
200 g rafineerimata suhkrut
1 spl maisitärklist
1 tl valge veini äädikat
2 tl lahustuvat espressopulbrit

Kate:

400 ml vahukoort
2 tl vanillisuhkrut
0,5 tl espressopulbrit
0,5 tl kaneeli
150 g jõhvikaid
värsket rosmariini

Tee nii:

Keera ahjukuumus 160 kraadi peale.

Vahusta munavalged kergete vahutippude tekkimiseni ja hakka järk-järgult suhkrut lisama. Vahusta niikaua kuni saad tugeva beseevahu. Lõpuks lisa tärklis, espressopulber ja äädikas ning vahusta veel korra. Tõsta beseevaht küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja määri ringikujuliselt (umbes 22 cm läbimõõduga) laiali nii, et keskele jääks tühi auk.

Tõsta beseering 160 kraadisesse ahju ja keera kuumus kohe 110 kraadi peale. Lase beseeringil 1 tund ahjus küpseda. Seejärel jäta besee veel 15 minutiks praokil uksega ahju, sest muidu võib besee suurest temperatuuri muutusest alla vajuda. Tõsta siis küpsetusplaat ahjust välja ja lase täielikult jahtuda.

Vahusta koor suhkru ja espressopulbriga tugevaks vahuks. Kata beseering vahukoorega, kaunista kaneeli, jõhvikate ja rosmariiniokstega.

PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!