Wednesday, August 2, 2017

Mooniträpsulised juustukoogid sidruni ja mustikatega


Sidrunimekiga miniatuursed juustukoogikesed on parajalt hapukad ja suvised. Seda mõnusat sidrunikreemi soovitan kohe rohkem teha, sest seda saad ka lihtsalt saia või küpsise peale määrida.

Retsepti leiad ka juulikuisest Toit&Trend ajakirjast.

Kogus: 5 tk
                                                                                                                            

Vaja läheb:

Põhi:

90 g Digestive küpsiseid
45 g võid

Täidis:

250 g toorjuustu
100 g kreeka jogurtit
50 g vahukoort
100 g sidrunikreemi*
2 tl mooniseemneid
1 tl želatiini+ 1 spl vett

Kaunistamiseks:

mustikaid

*Sidrunikreem:

2 munakollast
½ sidruni koor ja mahl
75 g suhkrut
75 ml vett
1 spl maisitärklist
2 spl võid

Tee nii:

Valmista kõigepealt sidrunikreem. Selle jaoks sega väikeses kastrulis munakollased, suhkur, vesi, maisitärklis, sidrunimahl ja –koor. Kuumuta saadud segu tasasel tulel kuni pakseneb. Kui kreem on paksuks läinud, tõsta tulelt eemale ja sega sisse või. Jäta jahtuma.

Põhja jaoks purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru küpsisemass pisikeste (ca 6 cm) koogivormikeste põhja ja aseta vormid täidise valmistamise ajaks külma. Hea oleks vormid vooderdada eelnevalt küpsetuspaberi või tordilindiga, nii koogid hiljem hõlpsamini kätte.

Täidise valmistamiseks vahusta omavahel toorjuust, jogurt, sidrunikreem ja vahukoor.  Lisa ka mooniseemned. Paisuta želatiin külmas vees ja sulata siis vesivannil. Nirista želatiinisegu peene joana kreemi sisse, samal ajal vahustades. Nüüd täida vormid kreemiga. Kasuta selleks kas lusikat või pritskotti. Lase koogikestel 2-3 tundi külmas tarduda. Eemalda siis vormist ja kaunista värskete mustikatega!


PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!