Thursday, July 27, 2017

Juustukook marjade ja sinihallitusjuustuga


Sinihallitusjuust sobib hapukate marjade ja toorjuustuga uskumatult hästi kokku. See ebatavaline kooslus magusast ja soolasest on kindlasti proovimist väärt!

Retsepti leiad ka juulikuisest Toit&Trend ajakirjast. 

Kogus: 6-8 tk

Põhi:

130 g Digestive küpsiseid
65 g võid

1.kiht:

200 g toorjuustu
75 ml vahukoort
50 g sinihallitusjuustu
50 g mustikaid
40 g suhkrut
1 tl želatiini+ 1 spl külma vett

2.kiht:

200 g toorjuustu
75 ml vahukoort
150 g vaarikaid
30 g suhkrut
1 tl želatiini+ 1spl külma vett

Kaunistamiseks:

vaarikaid
mustikaid

Tee nii:

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (18-20 cm)põhja ja aseta vorm külma.

1.kihi jaoks suru sinihallitusjuust kahvliga pehmeks massiks. Purusta ka mustikad. Vahusta omavahel toorjuust, vahukoor, sinihallitusjuust ja suhkur. Paisuta želatiin külmas vees ja sulata siis kuumaveevannis. Nirista želatiinisegu kreemi sisse, samal ajal segades. Sega sisse ka mustikad. Määri 1.kiht küpsisepõhjale ja aseta vorm ca 30 minutiks tagasi külma.


2.kihiks vahusta omavahel toorjuust, vahukoor ja suhkur. Lisa vaarikapüree. Paisuta želatiin külmas vees ja sulata siis kuumaveevannis. Nirista želatiinisegu kreemi sisse, samal ajal segades. Määri teine kiht koogile ja hoia nüüd veel 3-4 tundi külmas.



PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!