Tuesday, July 11, 2017

Suvised pitsad



Spelta pitsa küpsetusseguga tulevad imeliselt krõbedad ja õhukese põhjaga pitsad, millele sobivad katteks näiteks mahlased tomatid. Pisut erilisema variandina soovitan pitsa peale lisada ka maasikaid. Üks on aga kindel- pitsa kattes ei tohi puududa juust! Olgu selleks siis klassikaline riivitud juust, mozzarella või ahjus eriliselt hästi sulav cheddar juust. 

Alljärgneva järgi tegutsedes valmivad need suvised ja isuäratavad pitsad üsna lihtsa vaevaga! Enamus pitsakatte koguseid on ilma täpsema koguseta, sest kõike võid lisada täpselt nii palju, kui sulle endale meeldib.

Ühest pakist küpsetussegust saad kolm normaalsuuruses pitsat. Pitsakattena tõin välja kaks erinevat võimalust, millest ühe võid topelt teha.

Vaja läheb:

Põhi:

1 pakk Veski Mati pitsa küpsetussegu
230 ml leiget vett
2 spl oliivõli
0,5 tl soola

Pitsapõhjadele määrimiseks:

3 küüslauguküünt
6-7 spl oliivõli (lisa vajadusel rohkem)
kuivatatud ürte (Kotanyi)/ värskeid ürte

1.variant:

kirsstomateid
toorsinki
cheddar juustu

2.variant:

maasikaid
toorsinki
mozzarella juustu

Maitsestamiseks:

Himaalaja soola ja nelja pipra segu (Kotanyi)

Tee nii:

Valmista pitsapõhjad pakil oleva õpetuse järgi.

Koori ja haki küüslauguküüned väikesteks tükkideks. Haki ka värsked ürdid peeneks. Sega küüslauk ja ürdid oliivliga. Kui pitsapõhjad on lahtirullitud, määri neile ühtlaselt peale õlisegu. Seejärel laota peale toorsingi tükid, tomati-/maasikaviilud ja juust. Maitsesta kergelt soola ja pipraga. 

Küpseta ahjus 200 kraadi juures 10-12 minutit ja naudi!


PS! Kui Sa teed seda pitsat, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!