Saturday, May 13, 2017

Rabarberi-mandlikook keedukreemiga



Siin koogis kohtuvad hapu rabarber, keedukreem ja krõmpsuv mandel, mis kokku moodustab lausa ideaalse koosluse kohvitassi kõrvale!

Retsepti leiad ka Toit&Trend mai-juuni numbrist.

Põhi:

75 g mandlijahu
50 g nisujahu
0,5 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
2 muna
75 g suhkrut
125 g võid

Keedukreem:

400 ml koort (10%) või piima
3 muna
100 g suhkrut
3 spl jahu
vanillisuhkrut

Peale:

450 g rabarberit
50 g mandlilaaste
kaneeli


Alusta keedukreemi valmistamisest. Selle jaoks vahusta munad suhkru ja jahuga. Kuumuta potis koor keemiseni ja lisa siis munasegu, samal ajal segades. Kuumuta tasasel tulel kuni kreem pakseneb. Lõpuks lisa vanillisuhkur.

Põhja valmistamiseks sulata või ja jäta jahtuma. Sega omavahel mandli- ja nisujahu, sool ja küpsetuspulber. Vahusta munad suhkruga. Lisa jahtunud sulavõi ja jahusegu. Sega ühtlaseks tainaks ja vala küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (26 cm) põhja.


Puhasta ja haki rabarber väiksemateks tükkideks. Määri ¾ keedukreemist põhja peale laiali. Kreemi peale puista rabarberitükid, mandlilaastud ja kaneeli. Küpseta kooki 180 kraadi juures 40 minutit. 

Lase koogil veidi jahtuda ja eemalda siis vormist. Serveeri ülejäänud keedukreemiga!

PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja #koogikontor ära märkida. Mul oleks väga hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!