Monday, February 6, 2017

Rullbiskviit vahukoore ja marjadega


Kui vajad kiirelt pidulikumat küpsetist, siis see rullkook on hea lahendus. Maitseb lihtsa vahukoore ja vaarikatega lausa imeliselt! Kasuta selle küpsetise vahel ära suvel sügavkülma pistetud vaarikad või maasikad. 

Vahel on see kõige lihtsam ja vanamoeline just see kõige parem! :)
Piisab 10-le maiustajale.

Retsept ilmus Toit&Trend jaanuarinumbris.


Biskviit:

4 muna
4 spl suhkrut
4 spl nisujahu
2 spl tärklist
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

400 ml vahukoort
1 spl vanillisuhkrut
300 g vaarikaid/maasikaid

Tee nii:

Vahusta munad koos suhkruga kuni saad paksu ja koheva vahu. Sega omavahel jahu, tärklis ja küpsetuspulber. Sõelu jahusega munavahu hulka. Sega spaatliga alt-üles tõstes ühtlaseks tainaks. Vala küpsetuspaberiga kaetud suurele ahjuplaadile ja määri suure noaga ühtlase kihina laiali. Küpseta biskviiti 200 kraadi juures 8-10 minutit. 

Tõsta siis ahjust välja ja kummuta tagurpidi teise küpsetuspaberi peale. Eemalda ettevaatlikult pealmine paber. Keera biskviit laiemast otsast rulli ja lase jahtuda.

Vahusta koor suhkruga. Keera biskviidirull lahti ja määri vahukoor biskviidile ühtlase kihina. Jaota peale ka vaarikad. Keera nüüd biskviit uuesti rulli. 

Puista peale tuhksuhkrut, lõika lahti ja maiusta!

 PS! Kui Sa teed seda rullbiskviiti, siis ära unusta pilti teha ja #koogikontor ära märkida. Mul oleks väga hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!