Koogid

Porgandi-apelsinitort

 Uhke, aga samas nii lihtne on see porgandikook, mida olen erinevates variatsioonides teinud juba lugematu arv kordi. Nimetan seda seekord lausa tordiks, sest kaunistasin selle pisut pidulikumalt. Tort on hullult mõnus ja mahlane, mille juures lisab apelsin meeldivat värskust.

Kui alguses kõlavad porgandikoogid paljudele miski kuiva ja “liiga tervisliku” koogina, siis seda maitstes muudavad küll ilmselt 99 % inimestest oma arvamust. Võib öelda, et sellest on saanud lausa seltskonna lemmik.

Tuleb tunnistada, et siin on ka ohtralt suhkrut, jahu ja vahukoort, mis tordi nii mahlaseks teevad, aga pühade ajal tükikesega maiustada pole ju küll mingi patt?

PS! Koogikontori blogi sai eelmisel nädalal juba 9-aastaseks. Kokku lausa 511 magusat postitust!

Maitsvat jõulu kõigile!

Porgandi-apelsinitort

Prindi retsept

Koostisosad

  • 3 muna
  • 150 g fariinsuhkrut
  • 75 ml oliivõli
  • 350 g porgandit
  • 350 g nisujahu
  • 0,5 tl kardemoni
  • 0,5 tl kaneeli
  • 1 tl soodat
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 40 g kollaseid rosinaid
  • 40 g metspähkleid
  • 1/4 apelsini koort
  • Niisutamiseks:
  • 0,5 apelsini mahla
  • 1 spl suhkrut
  • 100 ml vett
  • Kreem:
  • 400 mascarpone kreemjuustu
  • 200 ml vahukoort
  • 50 g suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1/4 apelsini koort
  • Kaunistamiseks:
  • kaneelipulkasid
  • kuivatatud apelsiniviile
  • värsket rosmariini
  • tuhksuhkrut
  • metspähkleid

Juhised

1

Riivi peene riiviga porgandid ja 1/4 apelsini koort. Sega omavahel kuivaineid. Haki pähklid väiksemaks ja lisa koos rosinatega kuivainete hulka. Vahusta munad suhkruga, lisa õli, riivitud porgandid ja apelsinikoor.

2

Sega kuivained teiste ainete hulka ja sega kõik ühtlaseks. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse koogivormi (18-20 cm) ja küpseta 180 kraadises ahjus 40-50 minutit. Lase jahtuda ja eemalda siis vormist.

3

Lõika porgandibiskviit kolmeks kihiks.

4

Valmista koogile kreem. Selleks vahusta mascarpone koos vahukoore, suhkru, vanillisuhkru ja peenelt riivitud apelsinikoorega paksuks vahuks.

5

Kuumuta mõned minutid väikses potis poolest apelsinist pressitud mahl, suhkur ja vesi.

6

Tõsta esimene koogikiht uuesti küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi ja niisuta apelsinimahlaseguga. Määri peale 1/3 kreemist. Tee samamoodi ka kahe järgmise kihiga. Pane tort vähemalt 3ks tunniks külmkappi. Eemalda siis vormist ja kaunista kuivatatud apelsiniviilude, kaneelipulkade, rosmariini ja pähklitega.

♡♡♡
PS! Kui Sa teed seda torti, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri