Monday, December 4, 2017

Mango-mustika toorkook vaarikatega


Hapukas ja puuviljane toorkook mahlase mango ja marjadega maitseb mõnusalt kergelt. Uskumatu kui ilusaid naturaalseid värve marjad kookidele võivad anda! Nii hea on hallil ja sombusel ajal end nende värvidega kosutada. 💛

Koogist jätkub 10-le.

Vaja läheb:

Põhi:

70 g tatrajahu
70 g mandlijahu
50 g kreeka pähkleid
12-15 kuivatatud datlit
40 g kookosõli


Täidis:

600 g india pähkleid
1 mango
1 sidrun
50 g mustikaid
100 g vaarikaid
130 ml kookospiima
100 ml agaavisiirupit
1 tl vaniljeekstrakti

Kaunistamiseks:

50 g vaarikaid
kookoslaaste



Tee nii: 

Alusta sellest, et pane india pähklid eelmisel õhtul vette likku, et need saaksid paisuda ja pehmemaks minna.

Järgmisel päeval alusta põhja valmistamisest. Selle jaoks pane datlid 10 minutiks sooja vette likku, et need pehmeneksid. Haki need siis pisikesteks tükkideks (või püreesta blenderis) ja sega hulka tatra- ja mandlijahu ning purustatud kreeka pähklid. Sulata kookosrasv ja lisa see teiste ainete hulka. Suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (ca 21 cm) põhja. Aseta vorm külma.

Täidise valmistamiseks nõruta pähklid veest. Purusta blenderis 3/4 pähklitest koos mango viljaliha, sidrunimahla, 100 ml kookospiima, 80 ml agaavisiirupi, vaniljeekstrakti ja 80 ml kookosõliga kreemjaks massiks.

Määri 1/2 saadud kreemist koogipõhjale, jaota peale vaarikad ja määri peale ülejäänud osa kreemist. Pane mustikakreemi tegemise ajaks külmkappi.

Ülejäänud pähklid purusta koos mustikate, 20 ml agaavisiirupi, 20 ml kookosõli ja 30 ml kookospiimaga blenderis kreemjaks massiks. Määri saadud mustikakreem mangokihi peale ja aseta kook sügavkülma tahkuma. Selleks kulub 4-5 tundi.

Eemalda kook vormist ja kaunista vaarikate ja kookoslaastudega.


PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

No comments:

Post a Comment