Thursday, November 9, 2017

Maapähklivõi-šokolaadikoogikesed vaarikatega


Kas oled unistanud koogist, milles oleks kõik maitsed tasakaalus? Tahaks, et see poleks liiga magus, liiga hapu, liiga lääge? Mul on sulle üks idee!

Kas pole mitte mõnus kooslus- tummine ja magus šokolaad, soolase mekiga maapähklivõi ja hapukad vaarikad!? Minu arvates igal juhul on!

Eriti hästi mõjusid hapud vaarikad kahe kihi vahel, mida järgmisel korral lisaksin veelgi rohkem.

PS! Toorkoogid on mu suured lemmikud ja seetõttu korraldan uuel aastal ka mõned toorkookide valmistamise workshopid. Rohkem infot workshopi kohta leiad siit lingilt. Mul on hea meel, et teie huvi on nii suur olnud ja hetkel ongi need kõik juba välja müüdud. Kui sa aga ei jõudnud end sinna registreerida, aga tahaksid ikkagi osaleda, siis anna kindlasti teada!


Kogus: 8 tk

Põhi:

70 g tatrajahu
40 g mandlijahu
25 ml kookosõli
7-8 datlit

Täidis nr 1:

200 g india pähkleid
100 g kreemjat kookospiima
40 ml kookosõli
40 ml vahtrasiirupit
2 spl toorkakaod
1 tl naturaalset vaniljeekstrakti

Täidis nr 2:

200 g india pähkleid
100 g kreemjat kookospiima
30 ml kookosõli
40 ml vahtrasiirupit
3 spl maapähklivõid


Šokolaadikaste:

4 spl kookosõli
2 spl toorkakaod
1 spl vahtrasiirupit

Kaunistamiseks ja kihtide vahele:

toorkakaod
vaarikaid


Tee nii:

Alusta sellest, et pane india pähklid eelmisel õhtul vette likku, et need saaksid paisuda ja pehmemaks minna.

Järgmisel päeval alusta põhja valmistamisest. Selle jaoks pane datlid 10 minutiks sooja vette likku, et need pehmeneksid. Haki need siis pisikesteks tükkideks (või püreesta blenderis) ja sega hulka tatra- ja mandlijahu ning kookosõli. Suru saadud segu silikoonist muffinivormi pesadesse. Sealt saad koogikesed hiljem lihtsa vaevaga kätte. Aseta vorm külma.



Esimese kihi jaoks purusta blenderis india pähklid, kookospiim, siirup, vaniljeekstrakt ja kookosõli kreemjaks massiks. Jaota pähklisegu põhjale, lisa igasse pesasse mõned vaarikad ja aseta vorm teise kihi valmistamise ajaks sügavkülma.

Teise kihi jaoks purusta blenderis ülejäänud india pähklid, kookospiim, siirup, maapähklivõi ja kookosõli kreemjaks massiks. Määri saadud pähklikreem vormidesse esimese kihi peale. Lase koogikestel 2-3 tundi sügavkülmas seista.

Eemalda külmkapis tahkunud koogikesed vormist 20 min enne serveerimist. Sega kokku šokolaadikaste. Selle jaoks sulata kookosõli ning sega sisse vahtrasiirup ja kakao. Nirista koogikesed üle šokolaadikastmega ja kaunista vaarikatega!




PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

No comments:

Post a Comment