Friday, August 25, 2017

Peedi- ja kõrvitsahummus


Sügis juba piilub, õnneks pole hullu, sest tal meile nii palju rõõmsaid värve pakkuda! Punased peedid ja oranžid kõrvitsad on ühed neist!😊
Eile toimus Koogikontori väliköögis väike workshop, kus fookuses olid tervislikud snäkid ja koogid.

Jagan ka siin neid mõnusaid hummuseretsepte, mida sooja seemnekaraski peale valmistasime. Karaski retsepte olen varasemalt siia juba mitmeid postitanud- proovi näiteks oodrakaraskit seemnetega, karaskit ricotta ja kanepijahuga või hoopis odraleiba sinihallitusjuustu ja õllega.

Hummus röstitud peediga

Vaja läheb:

röstitud peeti*
1 purk kikerherneid (240 g )
2-3 spl tahiinit ehk seesamipastat
2 küüslauguküünt
5-6 spl oliivõli
1-2 spl sidrunimahla
soola, pipart

Tee nii:

*Koori ja tükelda peet kuubikuteks ja rösti ahjus 170 kraadi juures ca 20-25 minutit kuni see on pehme. Selle koguse jaoks läheb tarvis 2 pisemat peeti.

Pane kõik koostisosad kannmikserisse ja mikserda ühtlaseks kreemiks. Vajadusel lisa veel oliivõli või pisut vett ja mikserda uuesti. Säilita kinnises purgis.


Hummus röstitud kõrvitsaga

Kõrvits võiks olla kas muskaat- või pudelkõrvits, mis on oranzikama värvusega kui tavaline kõrvits, nii tuleb hummusele ilusam värv!😉

Vaja läheb:

röstitud kõrvitsat*
1 purk kikerherneid (240 g)
2-3 spl tahiinit ehk seesamipastat
2 küüslauguküünt
5-6 spl oliivõli
1-2 spl sidrunimahla
soola, pipart

Tee nii:

*Koori ja tükelda kõrvits kuubikuteks ja rösti ahjus 170 kraadi juures ca 20-25 minutit kuni see on pehme. Selle koguse jaoks läheb tarvis 1/2 pudelkõrvitsat (umbes sama palju kui 2 pisemat peeti:))


Pane kõik koostisosad kannmikserisse ja mikserda ühtlaseks kreemiks. Vajadusel lisa veel oliivõli või pisut vett ja mikserda uuesti. Säilita kinnises purgis.



No comments:

Post a Comment