Monday, August 21, 2017

Kohupiima-vaarikakook



Lihtne ja kodune kohupiimakook vaarikatega, mis on mõnusalt pehme sisu ja mureda põhjaga. Gluteenivaba koogipõhi on valmistatud maisi- ja mandlijahuga. Minu jaoks maitseb see kook kõige paremini järgmisel päeval külmkapikülmana, kui selle puhtad maitsed tulevad kõige rohkem esile.

Vaja läheb:

Põhi:

125 g maisijahu
115 g mandlijahu
125 g võid
2 spl rafineerimata suhkrut
0,5 tl meresoola
1-2 spl külma vett

Täidis:

600 g maitsestamata kohupiima
100 ml vahukoort
80 g rafineerimata suhkrut
4 muna
2 tl maisitärklist
200 g vaarikaid
30 g kookoshelbeid

Kaunistamiseks:

100 g vaarikaid
kookoshelbeid


Tee nii:

Sega omavahel maisi- ja mandlijahu, sool ja suhkur. Lisa võitükid ja vesi. Sega kõik kiirelt ühtlaseks tainapalliks ja hoia 30 minutit külmkapis.

Suru tainas (26 cm läbimõõduga) küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtesse.

Vahusta omavahel kohupiim, koor, munad, suhkur ja maisitärklis. Vala kohupiimasegu koogipõhjale, puista peale kookoshelbed ja vaarikad. Küpseta kooki 170 kraadises ahjus 35-40 minutit.
Lase koogil jahtuda, enne kui vormist välja võtad. Kaunista vaarikate, kookoshelveste ja värske mündiga!

PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

No comments:

Post a Comment