Tuesday, July 18, 2017

Aprikooside ja kirssidega kohupiimakook


Lihtsad maitsed suviste viljadega.. pehme mandlijahune kiht ja kodune kohupiimamaik koos mahlaste aprikooside ning magusate kirssidega moodustab kokku ideaalse ampsu kohvi ja tee kõrvale. Kollased aprikoosid muudavad koogi rõõmsaks ja päikseliseks!


1.kiht

125 g võid
2 muna
50 g heledat muscovado suhkrut 
150 g mandlijahu
50 g spelta nisujahu (Veski Mati)
1 tl küpsetuspulbrit
¼ tl soola

2.kiht:

600 g kohupiima
3 muna
75 g heledat muscovado suhkrut 
2 tl spelta nisujahu 
4-5 aprikoosi
100 g kirsse

Serveerimiseks:

kirsse
aprikoose


Tee nii:

Sulata või ja jäta jahtuma. Vahusta munad suhkruga ja vala hulka sulavõi. Sega omavahel mõlemad jahud, sool ja küpsetuspulber. Lisa jahusegu muna-võivahule ja sega kõik ühtlaseks massiks. Vala koogitainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (21-22 cm) põhja.

Vahusta kohupiima hulka munad ja suhkur, lisa jahu. Vala kohupiimasegu koogitaina peale. Eemalda aprikoosidelt ja kirssidelt kivid. Jaota koogi peale aprikoositükid ja kirsid. Küpseta kooki 160 kraadises ahjus 45-50 minutit. Lase 30 minutit jahtuda ja eemalda siis vormist. Serveeri kirsside ja aprikooside seltsis!




PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

No comments:

Post a Comment