Leib ja sai/ Soolane

Pähkli-seemneleib

Selles maitsvas ja tervislikus leivas saad
kasutada kõiksugu pähkleid ja seemneid
, mida parasjagu kodus leidub. Pähklid ja
seemned sisaldavad ohtralt kasulikke toitaineid nagu kaalium, kaltsium ja
E-vitamiin. Samuti on need ka üks paremaid magneesiumi allikaid, mida nimetatakse
stressivähendajaks!
Eriliselt hästi mekib see pähklileib munavõi, soolalõhe ja
avokaadoga!
Proovi järgi!
Vaja läheb:
150 g odrajahu
75 g tatrajahu
75 g mandlijahu
100 g pähkleid
25 g seemneid (nt seesami-, lina-, päevalilleseemneid)
1,5 tl küpsetuspulbrit
1 spl palmisuhkrut
1 tl meresoola
2 muna
45 ml oliivõli
200 ml keefirit
Tee nii:
Vahusta munad suhkru ja soolaga. Lisa õli ja keefir.
Haki pähklid veidi peenemaks. Sega omavahel jahud, pähklid,
seemned ja küpsetuspulber. Vala jahusegu munasegusse ja sega kõik ühtlaseks
tainaks.
Vala leivatainas õlitatud küpsetusvormi ja küpseta 180
kraadises ahjus 25-35 minutit.
 PS!
Kui Sa teed seda leiba, siis ära unusta pilti teha ja
#koogikontor ära märkida. Mul oleks väga hea meel, kui näeksin, mida Sa
valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri