Thursday, April 20, 2017

Kollane papaiakook


Kurkumikollane kook on justkui väike päike. Siinsele vegan juustukoogile annab põneva „juustuse“ tekstuuri India pähkli mass. Proovi seda kooki teha erinevate puuviljade püreedega. Lisaks papaiale sobib siia ka näiteks mango- ja marjapüree.

Retsepti leiad ka ajakirja Toit&Trend märts-aprill numbrist.

Kogus: 8
 
Vaja läheb:

Põhi:
100 g kuivatatud datleid
80 g mandlijahu
30 ml kookosõli

Täidis:
220 g India pähkleid
100 ml kookospiima
75 ml kookosõli
75 ml agaavisiirupit/mett
150 g papaiat (1 väike papaia)
1 tl kurkumit

Kaunistamiseks:
füüsaleid




Alusta koogi tegemist täidise valmistamisest. Pane India pähklid leigesse vette likku nii, et need oleksid täielikult veega kaetud. Lase neil vähemalt 2 tundi vees pehmeneda. Võid pähklid ka juba eelmisel õhtul vette panna.

Põhja jaoks püreesta datlid kannmikseris, lisa mandlijahu ja kookosõli ja püreesta veel korra. Suru saadud segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi (18-20cm) põhja. Aseta vorm täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Nüüd nõruta India pähklid veest ja vala kannmikserisse. Vala pähklite peale kookospiim, kookosõli, agaavisiirup ja papaiatükid. Püreesta kõik kreemjaks massiks. Lisa kurkum ja püreesta veel. Kui segu on ühtlane ja kreemjas, vala see datlipõhjale. Aseta kook külma vähemalt 4 tunniks kuni üleöö.
Kaunista kook füüsalitega.


 PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja #koogikontor ära märkida. Mul oleks väga hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

No comments:

Post a Comment