Tuesday, March 7, 2017

Panna cotta kiivisalsaga


Panna cotta ehk kooretarretise muudab eriliselt siidiseks kreemjas kookospiim. Hapukas kiivisalsa lisab magustoidule mõnusat särtsu!

Võid panna cotta juba eelmisel päeval valmis teha, nii on vaja serveerimise päeval vaid kiivisalsa valmistada. Kasuta magustoidu tegemiseks kindlasti rasvasemat kookospiima mitte lahjat varianti, nii saad siidisema maitse!

Retsepti leiad ka märtsikuu Toit&Trend ajakirjast!

Kogus: 6 

Panna cotta:

450 ml vahukoort
400 ml kookospiima
100 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
4 želatiinilehte

Kiivisalsa:

3 kiivit
1 laim
värsket münti
2 tl mett

Tee nii:

Pane želatiinilehed külma vette likku. Kuumuta potis koor, kookospiim ja suhkur, lase korra keema minna. Sega sisse vanillisuhkur ja lase kooresegul  2-3 minutit jahtuda. Pigista paisunud želatiinilehtedest liigne vesi välja ja sega need siis sooja kooresegu sisse. Jaota segu 6 väiksesse magustoiduvormi. Lase 3-4 tundi tarretuda.

Kiivisalsa jaoks koori kiivid ja haki väikesteks tükkideks. Pigista kiivitükkidele laimimahla ja riivitud laimikoort. Lisa ka mesi ja peeneks hakitud münt. Serveeri panna cotta kiivisalsaga.

PS! Kui Sa teed selle retsepti järgi, siis ära unusta pilti teha ja #koogikontor ära märkida. Mul oleks väga hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

No comments:

Post a Comment