Leib ja sai/ Soolane

Odraleib sinihallitusjuustu ja õllega

Odrajahust
sobib valmistada nii karaskit, muffineid, küpsiseid, sepikut kui ka pannkooke. Hästi
sobib see soolaste ja magusate pirukate põhjadesse. Odrateradest jahvatatud jahu
sisaldab palju väärtuslikke valke ja asendamatuid aminohappeid, lisaks veel
hulganisti mineraalaineid.
See siin on
klassikalise odrakaraski sarnane küpsetis, mis on tavapärase hapupiima asemel
valmistatud hoopis tumeda õlle abil. Lisaks veel pikantne sinihallitusjuust,
mida valmis küpsetises mõnusalt tunda on. Odraleib maitseb hästi ehtsa või,
hummuse või määrdejuustuga.
Vaja läheb:
450 g
odrajahu
100 g
nisujahu
30 g
linaseemneid/köömneid
2, 5 tl
küpsetuspulbrit
1 tl soola
1 muna
50 g võid
2 spl
rafineerimata suhkrut
150 g
sinihallitusjuustu
350 ml
tumedat õlut
Tee nii:
Sega
omavahel odra- ja nisujahu, küpsetuspulber, sool ja linaseemned.
Sulata või
ja haki sinihallitusjuust pisemateks tükkideks.
Teises
kausis vahusta muna suhkruga, lisa jahtunud sulavõi ja õlu. Vala kuivained
õllesegu sisse, lisa ka hakitud sinihallitusjuust ja sega kõik ühtlaseks. 
Vala vormi ja küpseta 175 kraadi juures 40-45 minutit.

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri