Thursday, January 5, 2017

Vaarika-brownie jäätisetort


Õnnelikku ja häid maitseid täis uut aastat, kallid sõbrad!

Mõnda aega tagasi sain proovida Premia uusi perejäätiseid. Saad nendega lähemalt tutvuda siin. Minu kindlaks lemmikuks osutus vaarika-brownie koorejäätis! Valmistasin sellega pühadeks ühe imemaitsva tordi, milles täiendavad üksteist tummine šokolaad ja hapukas vaarikas. Just nagu seda on uus vaarika-brownie jäätiski.  Meeldivaks üllatuseks leiad tordi seest ka karamellijäätise. Tort on vaja võimalikult kiiresti, enne jäätise sulamist ära süüa, seega kutsu külla oma suurimad magusasõbrad ja nautige koos! 


Kogus: 6-8le

Vaja läheb:
1 karp (750 ml) Premia vaarika-brownie koorejäätist
0,5 karpi (375 ml) Premia karamelli-mandlijäätist

Brownie:
125 g võid
150 g tumedat šokolaadi
125 g suhkrut
2 muna
60 g nisujahu
¼ tl soola

Vaarikavaht:
200 ml vahukoort
2 tl suhkrut
60 g vaarikatoormoosi

Šokolaadikaste:
50 ml vahukoort
25 g tumedat šokolaadi

Tee nii:

Kõigepealt valmista šokolaadikook ehk brownie. Selleks tükelda šokolaad ja sulata see koos võiga vesivannis. Lase šokolaadisegul mõni minut jahtuda. Seejärel sega juurde suhkur. Vahusta munad kergelt vahtu ja lisa ka need. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (18-20 cm) põhja. Küpseta 175 kraadi juures 20-25 minutit. Lase koogil täielikult maha jahtuda.

Võta nüüd seesama koogivorm, milles šokolaadikooki küpsetasid ja vooderda see toidukilega. Suru vaarika-brownie jäätis tihedalt vormi põhja. Vaarika-brownie jäätise peale määri karamelli-mandlijäätist. Võta mõlemad jäätised 30 minutit varem sügavkülmikust välja, et need saaksid pehmeneda. Vooderda jäätis nüüd toidukile alla ja hoia 2-3 tundi sügavkülmas, et see jäätuks.

Aseta šokolaadikook tordialusele valmis. Vahusta vahukoor suhkruga kergelt vahtu. Lisa nüüd vaarikamoos ja vahusta uuesti seni kuni saad paksema vaarikavahu. Tõsta vaarikavaht juba pritskotti valmis. 

Valmista ka šokolaadikaste. Selle jaoks kuumuta koor keemiseni ja lisa šokolaaditükid. Sega kuni šokolaad on sulanud.

Eemalda jäätis toidukilega koos vormist ja tõsta see šokolaadikoogi peale nii, et vaarika-brownie osa jääks ülesse poole. Pritsi nüüd vaarikavahutupsud koogile ja nirista kook üle šokolaadikastmega. 

Serveeri kooki kohe kuni see veel liialt sulama ei hakka!


PS! Kui Sa teed seda torti, siis ära unusta pilti teha ja #koogikontor ära märkida. Mul oleks väga hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled! Instagramis näen Sinu pilti vaid siis, kui Su konto on "avalik", mitte "privaatne" :)

No comments:

Post a Comment