Friday, January 27, 2017

Ahvatlev porgandi-juustupirukas


Lihtsalt ja kiirelt valmiv pirukas, kus juustuga pole koonerdatud. Jarlsbergi pähklise mekiga juust sulab piruka peal nii isuäratavaks, et sellele ei suuda küll keegi vastu panna! Kasuta pirukatäidises ka kollaseid ja lillasid porgandeid, mis tavapärastele oranžidele põnevat vaheldust toovad!  

Vaja läheb:

225 g täistera nisujahu
225 g nisujahu
200 g võid
200 g hapukoort
0,5 tl soola

Täidis:

300 g Jarlsberg juustu
3 väiksemat porgandit
1-2 küüslauguküünt
3 muna
Kotanyi Itaalia ürdisegu
Kotanyi tšillipipart
soola

Tee nii:

Sulata või ja jäta jahtuma. Sega omavahel tavaline ja täisterajahu, lisa sool. Sega sulavõi hulka hapukoor ja vala saadud segu jahusegu sisse. Sega kõik ühtlaseks tainaks ja aseta 30 minutiks külmkappi.

Samal ajal puhasta ja riivi porgandid. Riivi ka juust keskmise riiviga. Haki küüslauk. Klopi munad lahti, lisa riivitud porgand, 250 g riivitud juustu, küüslauk ja maitseained. Sega kõik omavahel läbi.

Rulli tainas kergelt jahuga ülepuistatud laual suureks ringiks nii, et taina paksus jääks umbes 0,5 cm. Tõsta täidis ringi keskele ja aseta tainaääred täidise peale kokku.

Küpseta pirukat 180 kraadises ahjus 30-35 minutit kuni on kuldpruun. Mõni minut enne piruka ahjust välja võtmist puista veel üle 50 g riivjuustuga ja lase juustul sulada.

PS! Kui Sa teed seda pirukat, siis ära unusta pilti teha ja #koogikontor ära märkida. Mul oleks väga hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

No comments:

Post a Comment