Saturday, November 19, 2016

Šokolaadi-mandlikook pohladega


See šokolaadi-mandlikook teeb Sulle head kohe päris mitmel põhjusel...

Koogi sisse läks mul tume šokolaad (70% kakaosisaldusega), mida peetakse justkui supertoiduks, sest mõjub hästi südamele. Tume šokolaad sisaldab rohkelt antioksüdante ja seega võitleb šokolaad meie keharakke kahjustavate molekulide vastu.

Aga mandlijahu?
Mandlijahu on meeldiv vaheldus nisujahule, sest sisaldab oluliselt palju rohkem toitaineid, eriti kaltsiumit ja magneesiumit.

Ja pohlad?
Pohlad on vitamiinipommid sisaldades rohkelt C- ja B-vitamiini, samuti karotiini ja magneesiumit. Need väikesed punased marjad tugevdavad meie immuunsüsteemi.


Tummine šokolaadikook hapukate pohladega maitseb hõrgult samal päeval, kuid veel paremini järgmisel päeval kümkapikülmana. Nom!

Retsept ilmus ka Toit&Trend novembri numbris. Leiad sealt veel mitu maitsvat ja šokolaadist retsepti!

Vaja läheb:

200 g võid
225 g tumedat šokolaadi
4 muna
125 g rafineerimata suhkrut
120 g mandlijahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl meresoola
200 g pohli

Tee nii:

Haki või ja šokolaad. Sulata need koos väikeses potis. Tõsta tulelt ja sega sisse suhkur. Jäta jahtuma. Vahusta ükshaaval šokolaadisegu sisse munad. Sega omavahel mandlijahu, küpsetuspulber ja sool. Lisa jahusegu teiste ainete hulka ja sega kõik ühtlaseks massiks.

Vala pool koogisegust küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi (21-22cm). Jaota peale pool pohlakogusest ja vala peale ülejäänud koogitainas. Küpseta kooki 189 kraadises ahjus 30-35 minutit. Lase veerandtundi jahtuda ja kaunista ülejäänud pohladega.

PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja #koogikontor ära märkida. Mul oleks väga hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!