Thursday, September 22, 2016

Õuna-kohupiimakook rosinate ja beseekattega


Kodune õuna-kohupiimakook, mille teeb pisut pidulikumaks kohev beseekate. Kook on gluteenivaba, sest sisaldab nisujahu asemel riisi- ja maisijahu.

Kui oled hästi suur rosinafänn, siis lisa rosinaid koogi sisse veelgi rohkem!

Vaja läheb:

2 muna
2 munakollast
100 g võid
300 g vanillikohupiima
150 g riisijahu
100 g maisijahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
4 spl Demerara suhkrut
4 keskmist õuna
50g rosinaid

Katteks:

2 munavalget
50 suhkrut 


Tee nii:

Sulata või ja jäta jahtuma. Vahusta kohupiimakreemi hulka munad ja munakollased, sega hulka jahtunud sulavõi. Sega omavahel mõlemad jahud, lisa sool ja küpsetuspulber. Puhasta ja koori õunad, lõika pisikesteks tükkideks. Sega õunatükkide hulka suhkur, rosinad, kaneel ja kardemon. Nüüd sega kõik omavahel kokku. Tõsta koogitainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi (21 cm) ja küpseta 180 kraadi juures ca 25 minutit. Kontrolli väikese puutikuga, kas on valmis (pista tikk koogi keskele, kui välja võttes ei jää tainas selle külge kinni, on kook küpsenud).
Vahusta munavalged näpuotsatäie soolaga kergete vahutippudeni ja lisa järkjärgult suhkur. Vahusta kuni saad tugeva vahu. Tõsta munavalgevaht lusikaga või pritskotti ja kata kook vahuga.
Küpseta veel 8-10 minutit. Tõsta siis ahjust välja ja lase jahtuda.


PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja #koogikontor ära märkida. Mul oleks väga hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!