Friday, August 26, 2016

Pisike marja-valge šokolaadi kook


Mõnusalt marjane ja kreemjas tort, mis on oma naturaalsel kujul nii ilusat ja erksat värvi. Põhjaks huvitav datli- ja pähklisegu. Sobib väiksemale ja hästi erilisile seltskonnale maiustamiseks :)


Vaja läheb:

Põhi:
60 g mandlijahu
150 g kuivatatud datleid 
30 g Kreeka pähkleid
30 g kookosrasva

Täidis:
120 g marjapüree (mustikad+vaarikad)
125 g maitsestamata toorjuustu
100 ml vahukoort
200 g valget šokolaadi


Pane datlid pooleks tunniks leigesse vette likku. Pigista datlitest liigne vesi välja. Purusta siis blenderis kreemjaks massiks, lisa mandlijahu ja peeneks hakitud Kreeka pähklid. Suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (18 cm) põhja ja äärtele. Aseta vorm külmkappi.

Sulata vesivannil valge šokolaad. Vahusta omavahel koor ja toorjuust. Lisa marjapüree ja sulanud šokolaad ning sega kõik ühtlaseks massiks. Vala saadud segu põhjale. 
Hoia torti üleöö külmas (või vähemalt 4 tundi).




PS! Kui Sa teed seda torti, siis ära unusta pilti teha ja #koogikontor ära märkida. Mul oleks jubehea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!