Thursday, August 4, 2016

Külm šokolaadi-espressokook


Sellest tummiselt šokolaadisest ja kergelt kohvisest koogiampsust ei suuda keegi ära öelda.
Eriti tore on seda just suvisel ajal valmistada, sest selle koogi puhul ei pea kuuma ahju ääres kükitama! Kooki sobivad kaunistama kõik suvemarjad!

Vaja läheb:

Põhi:

150 g kuivatatud musti ploome
120 g mandlijahu
25 g kookoshelbeid

Kate:

300 g tumedat šokolaadi (70% kakaosisaldusega)
200 g maitsestamata toorjuustu
100 ml vahukoort
2 spl rafineerimata suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
35 ml espressot või kanget kohvi

Serveerimiseks:

kohviube
naturaalset kakaod
värskeid marju


Tee nii:

Leota ploome 15 minutit vees, et need pehmeneksid. Vala vesi ära ja purusta need siis blenderis ühtlaseks kreemjaks massiks. Sega hulka mandlijahu ja kookoshelbed. Suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhja ja aseta vorm külmkappi.

Sulata šokolaad vesivannil ja jäta siis jahtuma. Vahusta omavahel toorjuust, vahukoor, suhkur ja vanillisuhkur. Lisa espresso ja sulašokolaad. Sega kõik ühtlaseks massiks.

Määri šokolaadi-juustusegu koogipõhjale. Aseta kook vähemalt 3 tunniks külma. Serveerides puista peale kakaod ja kohviube. Kaunista marjadega!


PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja #koogikontor ära märkida. Mul oleks jubehea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!