Thursday, May 19, 2016

★Kirsi-mandli koogikesed matcha-toorjuustukreemiga★


Kevad on mulle täitsa pähe hakanud. Mulle meeldib, et väljas on kõik nii kirkalt roheline ja värske. Õunapuud, kirsipuud, ploomipuud, tulbid, sirelid ja piibelehed- kõik on praegu või kohe kõige ilusamates värvides ja õites! Minge välja loodusesse, sest see aeg möödub liiga kiiresti.  

Siin on ühed kerged, õhulised ja hõrgud tassikoogid. Mandlijahu ja kirssidega. Mahlased ja ülipehmed. Katteks laimiselt hapukas toorjuustukreem, millele annab rohelist vunki matcha tee pulber. Kaunistuseks kirsipuuõisi- oi, kui ilusaid!


Vaja läheb:

185 g mandlijahu
1 tl soodat
0,5 tl soola
2 muna
100 g toorsuhkrut 
1 tl vanilliekstrakti
50 ml oliivõli
50 ml maitsestamata jogurtit
100 g kirsse/mureleid (kasutasin külmutatud kirsse)

Kate:

300 g toorjuustu
150 ml vahukoort 
1,5 spl laimimahla
1 spl vanillisuhkrut
2 tl matcha tee pulbrit

Kaunistuseks:

värskeid mureleid/kirsse
matcha tee pulbrit


Tee nii:

Sega omavahel mandlijahu, sooda ja sool. Vahusta munad suhkruga ning lisa õli, jogurt ja vanilliekstrakt. Ühenda omavahel mõlemad segud, lisa ka kirsid ja sega kõik ühtlaseks massiks. 

Täida muffinivormid tainaga ja küpseta 180 kraadises ahjus umbes 20 minutit. Mina kasutasin silikoonist muffinivormi. Kui kasutad tavalist muffinipanni, siis on hea kui küpsetad väikesed koogikesed pabervormides. Nii saad need hiljem lihtsamalt vormist välja.

Lase koogikestel täiesti maha jahtuda.

Kattekreemi jaoks vahusta omavahel toorjuust, vahukoor, suhkur, matcha pulber ja laimimahl paksuks kreemiks. Tõsta kreem pritskotti ja kaunista koogid. Säti kreemi peale tipuks veel mõned värsked murelid või kirsid ja raputa peale veidi matchat. 

Hõrk! Kohe nii hõrk, et tahad teist veel!

★ 
PS! Kui Sa teed neid koogikesi, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!