Thursday, May 12, 2016

Kreemjas avokaado-šokolaadivaht



Kreemjas šokolaadivaht, milles esialgu ei pruugi avokaado olemasolu märgatagi. Tšiiaseemned mõjuvad siin justkui želatiin ja teevad kreemi pisut paksemaks. See hõrgutis tõestab, kuidas üks magustoit saab samal ajal olla nii tervislik, kui ka tõeliselt isuäratav nauding!

Sulab suus!

See ja veel 4 suviselt maitsvat retsepti on nüüd mai-juuni ajakirjas Toit&Trend.
Ajakirjast leiad magustoidud ja koogid vähema suhkruga, et oleks kergem suvele vastu minna!

Vaja läheb:

2 suurt ja küpset avokaadot
3 spl naturaalset kakaopulbrit
4 spl agaavisiirupit/vedelat mett
1 tl tšiiaseemnepulbrit
4 spl kookos- või mandlipiima

Serveerimiseks:

metspähkleid
mündi-/melissilehti

Tee nii:


Purusta kõigepealt tšiiaseemned peeneks jahuks, kasutades kannmikserit või kohviveskit. Lase kannmikseris pehme avokaado viljaliha, kakao, agaavisiirup, piim ja purustatud tšiiaseemned ühtlaseks kreemjaks massiks.
 Tõsta kreem pritskotti ja serveeri väikestesse kaussidesse.
Raputa peale metspähklipuru ja kaunista mündi- või melissilehega.
 
pssst! avokaado teeb Su ilusaks!

 PS! Kui Sa teed seda magustoitu, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!